Fitness 28. rujna 2016.

Vikendom na Medvednicu: slavimo Svjetski dan pješačenja

Hodanje_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cilj projekta "Vikendom na Medvednicu" je osvještavanje građana grada Zagreba o Medvednici koja nam se nalazi “pod nosom” i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti, a koju građani jako malo koriste.

Prošla je već godina dana od našeg prvog izleta “Vikendom na Medvednicu”. Od tada smo svaki drugi tjedan, odradili 21 šetnju, a u kojima smo na Medvednicu odveli oko 1500 naših građana. Išli smo dobro znanim stazama (Leustek, Bikčevićeva staza, HPD-ov put) no išli smo i nekim manje znanim i posjećenim stazama. Vjerujemo da vam se to svidjelo.

Besplatni zdravi rođendanski ručak

U nedjelju 02.10.2016. slavimo rođendan. Okupljanje slavljenika je u 9h na parkingu kod restorana Šestinski lagvić. Ovaj put ćemo i na startu i na cilju dijeliti žigove pa dođite na vrijeme. Ići ćemo poučnom stazom Miroslavec do Kraljičinog zdenca, zatim preko Grafičara do doma Crvenog križa gdje nas čeka besplatni zdravi rođendanski ručak.

Ovim našim izletom ćemo se priključiti obilježavanju 25. Svjetskog dana pješačenja kojI u Zagrebu obilježava Gradski ured za zdravstvo grada Zagreba s partnerima Crveni križ grada Zagreba i Zagrebačkim savezom sportske rekreacije Sport za sve.

Cilj projekta VIKENDOM NA MEDVEDNICU je osvještavanje građana grada Zagreba o Medvednici koja nam se nalazi “pod nosom” i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti, a koju građani jako malo koriste. Udruga "Aktivan život" će tijekom godine kroz organizirane izlete građane upoznati s planinarskim stazama i ljepotama planine te im na taj način usaditi naviku odlaska na planinu koja im se nalazi nadohvat ruke.

Projekt podržavaju Gradski ured grada Zagreba, Zaklada Hrvatska kuća srca, portal Zdrava Krava i Park prirode Medvednica.

Trikovi za hodanje koji će ti stanjiti struk!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.