Fitness 20. srpnja 2021.

Tri vježbe Scarlett Johansson za figuru pješčanog sata i čvrste ruke

Foto: shutterstock Scarlett Johansson zvijezda je novog Marvelovog filma Black Widow u kojem glumi istoimenu junakinju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Scarlett Johansson zvijezda je novog Marvelovog filma Black Widow u kojem glumi istoimenu junakinju. Kako bi na velikom platnu izgledala odlično i bila spremna izvesti lude vratolomije, pripremala se s trenerom Ericom Johnsonom koji je za Insider predstavio nekoliko vježbi kojima je to i postigla

Prije nekoliko dana na velike ekrane došao je film Black Widow i kojem Scarlet Johansson glumi istoimenu superjunakinju. Osim odlične glume, Scarlett je pokazala i zavidnu fizičku spremu i još zavidniju figuru. Iako je poznato da dio vratolomija u filmu izvodi kaskaderka, Scarlett je također dobila priliku pokazati što je naučila od trenera Erica Johnsona u velikim scenama borbe. 

Scarlett je priznala kako prije uloge superjunakinje u Marvelovim filmovima nikada nije zakoračila u teretanu. Sada, 10 godina od prve pojave u filmu Iron Man 2, Johansson tvrdi da se nikada nije osjećala snažnije. Njezin trener Eric Johnson pratio ju je na cijelom putovanju, a za Insider navodi kako je od početka njihov cilj bio da se Scarlett osjeća snažno i ugodno u svom tijelu te da je zavidna figura jednostavno posljedica napornog rada. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Black Widow (@black.widow)

Iako se njezin fitness režim mijenja ovisno o tome snima li trenutno nove filmove ili ne, nekoliko vježbi nikada ne preskače. Ove vježbe pomažu joj oblikovati figuru pješčanog sata po kojoj je poznata, ali i ojačati ruke te povećati kondiciju i eksplozivnost. Eric dodaje kako uz ove vježbe Scarlett povremeno vježba vruću jogu, a jednako pažnje posvećuje uravnoteženoj prehrani i kvaliteti sna. 

Skok u stranu 

Prva vježba osigurava veliku eksplozivnost pri kretanju te istovremeno oblikuje mišiće nogu i stražnjice. Započni u blago čučećem položaju i zategnutim trbušnim mišićima. Prvo skoči u desnu stranu tako da se dočekaš na desnoj nozi u blagom čučnju dok je druga noga ispružena iza noge koja je na tlu. U isto vrijeme lijevu ruku savij ispred prsa, a desnu ispruži iza tijela. Vježbu nastavi skokom na drugu nogu i ponovi nekoliko puta. 

Mrtvo dizanje

Okrugla stražnjica, snažno tijelo i manje bolova u leđima - sve su to prednosti vježbe zvane mrtvo dizanje. Za izvođenje je potreban uteg na šipki, a može se zamijeniti i improviziranim teškim predmetima. Uteg najprije stavi na pod i stani ispred njega tako da potkoljenice gotovo dodiruju sam uteg. Stopala trebaju biti okrenuta prema naprijed, a ruke u širini ramena. Sagni se i s obje ruke uhvati uteg te ga podigni. Kada ga podižeš, leđa bi trebala biti ravna, a ruke ispružene. Utege diži snagom nogu i stražnjice, a ne ruku i leđa. 

Obrnuti sklekovi

Tko ne voli savršeno oblikovane ruke? Jedan od načina kako ih oblikuje Scarlett je pomoću obrnutih sklekova. Tjelovježba se izvodi uz pomoć šipke na kojoj se inače izvode zgibovi, no na nešto nižoj poziciji. Stani ispod šipke i uhvati se za nju rukama tako da su u širini ramena. Tijelo drži potpuno ravno i ispruži ga pod kutem u odnosu na šipku tako da su ti ruke potpuno ravne. Počni se podizati samo snagom ruku i prsa te se opusti u početni položaj. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.