Fitness 02. listopada 2017.

Trener Ariane Grande otkriva 4 najveće greške koje radimo dok vježbamo

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li povećati količinu ili pojačati intenzitet vježbanja u svojoj dnevnoj rutini, a pritom se sačuvati od ozljeda i upala, poslušaj savjete osobnog trenera poznate pjevačice Araine Grande, Harleya Pasternaka, i izbjegni ove greške!

Što to krivo radiš? I kako možeš 'pametnije' vježbati?

Osobni trener Ariane Grande upozorava sve fitness entuzijaste na najveće pogreške u vježbanju, ne samo na fizičkoj, nego i na razini percepcije kako treba trenirati. 

 

Sometime you just need to take a pause. Take a deep breath.

A post shared by Harley Pasternak MSc (@harleypasternak) on

Prva i osnovna greška koju svi radimo jest prebrzo odlučivanje što ćemo i kako ćemo trenirati. Ljudi uzimaju previše zamaha u startu i ne obaziru se na to da vježbati treba početi postepeno. Bolje je početi lagano trenirati za maraton nego se odmah baciti u CrossFit i veganstvo. 

Možda te zanima... Fitness greške koje stoje na putu između tebe i savršene stražnjice Fitness

Druga se odnosi na postavljanje krajnjih ciljeva - ako želiš izgubiti 10 kilograma, samo razmišljaš o tome. No, to je samo posljedica tvog stvarnog cilja. On bi trebao biti isto brojka, no u smislu 1200 koraka dnevno npr., ili 50 minuta kardija. 

 

Abs for days! #proud

A post shared by Harley Pasternak MSc (@harleypasternak) on

Treća najveća pogreška, a svi smo je doživjeli (i vjerojatno i dalje upražnjavamo) jest korištenje vježbe kao kompenzacije za nezdrave prehrambene navike. Koliko god kardija trenirala taj dan, to neće pomoći suzbijanju posljedica loše dijete. No, za to je najlakše pronaći rješenje - zaljubi se ponovno u kuhanje i pripremi si svaki dan zdrave obroke za ponijeti na posao, fakultet ili poslužiti svojim najmilijima. Tvoje će ti tijelo biti zahvalno

Zadnja krucijalna pogreška koju možeš učiniti kod vježbanja je, možda malo iznenađujuće, vježbanje u toplom prostoru. Pasternak upozorava da su čaki stručnjaci potvrdili da vježbanje u hladnijem okruženju više pomaže kod sagorijevanja kalorija i sala. 

Izbaci 'cheat day'!

Znamo da taj dan u tjednu jedva čekaš, no probaj umjesto jednog cijelog dana u kojem je dopušteno sve jesti, imati obrok ili dva u par dana u kojem ćeš se nagraditi nečime što možda i nije po dijetnom planu.

Također, s ovim 'cheat' obrocima možeš biti spremna za obiteljska slavlja ili brunch s prijateljicom, a da se ne suzdržavaš od hrane, jer si eto, jučer za svoj 'cheat day' cijeli dan jela čokoladu i sada ne smiješ ni pogledati nešto nezdravo.

Fit Možda te zanima... Koliko treba vježbati da se napokon vide mišići? Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.