Fitness 20. studenoga 2016.

Trag egzotike: Portugalski stručnjak za rad na tijelu dolazi u Zagreb

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Afonso Bértolo, portugalski stučnjak za Body Work, dolazi održati vikend radionicu u Zagrebu pod naslovom Povratak osnovama, 26.-27.11.2016. u organizaciji Elevate-a.

U suradnji s Elevate-om, Zagreb ima priliku doživjeti trag egzotike, intuicije i drugačije vrste svjesnog življenja. Elevate-ovi treneri usko surađuju s Afonsom Bértolom uglavnom na inozemnim coaching projektima te su bili oduševljeni kada je pristao gostovati u Hrvatskoj i podijeliti ono u čemu je najstručniji.

Elevate je centar za osobno i poslovno uzdizanje, gdje vjeruju kako je svatko ljudsko biće vlastito remek djelo. Kako kažu: „Uzdižemo, osnažujemo i osvještavamo pojedince, timove i organizacije, u osobnom ili profesionalnom okruženju, kroz coaching i trening.“ Više na www.elevate.hr

Radionica svjesnosti o tijelu

Afonso Bértolo magistrirao je Kliničku psihologiju u Lisabonu 2008. godine. Tijekom studija aktivno je sudjelovao u kazališnoj skupini kako bi iz vlastitog iskustva provjerio povezanost tijela, uma i emocija. Zadnjih 8 godina može ga se naći na međunarodnoj sceni u ulozi trenera, predavača i psihologa: Portugal, Mađarska, Gvineja Bisau, Bugarska, Nizozemska. Tijekom godina sudjelovao je u više radionica i treninga koji su uključivali pokret, ples i svijest o samome sebi, a također je bio i voditelj/moderator sličnih aktivnosti u tom području. Želja mu je svijest o vlastitom tijelu i uvide koje ono može pružiti prenijeti drugim ljudima.

Povratak osnovama je vikend radionica svjesnosti o tijelu, povezanosti i buđenju energije, ovaj puta namjenjena isključivo ženama. Onim ženama koje žele povećati svijest o samoj sebi, o svome tijelu i načinu na koji postoje/se prezentiraju/bivaju u ovom svijetu. Prethodno iskustvo nije nužno, potrebna je samo želja za istraživanjem i uživanjem.

Tijekom radionice, želimo odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Koliko smo zapravo svjesni svojih tijela išto nam ona poručuju?

  • Koje nove mogućnosti možemo stvoriti za poboljšanje povezanosti s nama samima i s drugima?

  • Kakva je povezanost između tijela i raspoloženja?

  • Kako pročistiti tijelo i duh od nakupljenih emocija?

  • Kako kroz pokret tijela stvoriti slobodu?

  • Kako prihvatiti vlastito tijelo kao izvor zaigranosti i ženske snage
Afonso voli reći: „ Mi ljudi, kao živa bića, predstavljamo neprestani pokret. U našem svakodnevnom privatnom i poslovnom životu, automatski koristimo svoja tijela na način koji nazivamo prirodnim. Ironija leži u činjenici da navedeno „prirodno“ proizlazi iz ponavljanja istog dovoljno dugo da više ni ne razmišljamo o tome  -  a čak i da probamo, jedva da bi bili sposobni nekamo otići ili išta učiniti. Navedeni obrasci ili automatska ponašanja pomažu nam da funkcioniramo na dnevnoj bazi. Međutim, koliko nam zapravo pomažu ako su postali automatski? Daju li nam slobodu ili nas ograničavaju? „

 

Radionica se odvija u prekrasnim prostorima plesnog centra Salsa te pozivamo sve zainteresirane, koji još nisu rezervirali svoje mjesto, da to učine na mail info@elevate.hr Ukupna kotizacija iznosi 760 kn+ pdv Kotizacija u paru / zajednička prijava (dvije osobe): 570 kn + pdv/ po osobi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.