Fitness Vježbe za mršavljenje 07. siječnja 2018.

Slavna trenerica Jillian Michaels otkriva pravila mršavljenja u novoj godini

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jillian Michaels, jedna od najstrožih trenerica fitness svijeta, uz čije je videe smršavilo jako puno ljudi, donosi ti 6 zlatnih pravila za mršavljenje u novoj godini. Prati ove savjete, dobro ih zapamti i integriraj u svoju rutinu vježbanja.

Strogi pristup

Ako si gledala "Najvećeg gubitnika" (The Biggest Loser), televizijsku emisiju u kojoj Jillian Michaels vodi natjecatelje koji žele smršaviti kroz niz mukotrpnih vježbi i pravila dok ne dođu do željenog tijela, onda si sigurno upoznata s njezinim strogim i beskompromisnim režimom treninga. 

Jillianina tehnika upalila je za mnoge pa sada ima preko 100 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, prodala je i nebrojene fitness DVD-e, pokrenula iznimno popularnu fitness platformu za reproduciranje videa, objavila osam knjiga od kojih su sve završile na listi najprodavanijih New York Timesa, a od nedavno ima i aplikaciju, My Fitness by Jillian Michaels, proglašenu jednom od najboljih u 2017. i od Googlea i od Applea. 

Možda te zanima... Trener koji tvrdi da je za mršavljenje dovoljno vježbati 40 minuta tjedno Fitness

Podrška kroz novu godinu 

Njezini treninzi, savjeti i planovi prehrane savršeni su za slijediti u ostvarivanju novogodišnjih ciljeva za sve koji žele smršaviti. 

"Promijeniti svoj život znači promijeniti svoj način razmišljanja, a to znači da se promjena može dogoditi bilo kad", kaže Michaels za portal Prevention. "Iz psihološkog pogleda, nova godina daje puno više značaja novim počecima i novim mogućnostima: nova godina - nova ja, zacrtano je u našim mislima. Ali tek kada vjeruješ u nešto onda počneš poduzimati stvar da se to i dogodi. A nakon toga dolazi promjena.", nastavlja. 

Kako bi počela vjerovati u sebe i uvela promjenu u svoj život te preoblikovala svoje tijelo, slijedi Jillianine savjete za mršavljenje kroz 2018. i priključi se milijunima koji su se uvjerili u njihovu moć. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Mršavljenje je jednostavna jednadžba"

Na kraju dana sve se svodi na unos i potrošnju energije. "Prva stvar koju trebaš razumjeti je ta da je salo uskladištena energija, i točka. A kalorije iz tvoje hrane su jedinice te energije. Dakle, ako konzumiraš više energije nego što trošiš, tvoje će tijelo pretvarati tu energiju u salo. To je vrlo jednostavna jednadžba.", objašnjava.

I nije tako komplicirano - kada smanjiš unos te energije i povećaš njenu potrošnju, tvoje će tijelo početi sagorijevati masnoću. Što prije to shvatiš, prije ćeš početi mršavjeti. 

Možda te zanima... Sedam zlatnih pravila za brzo mršavljenje Dijeta

"Izračunaj"

Dvije su ključne komponente mršavljenja dijeta i vježbanje, ali nisu jednake. "Što se tiče gubitka težine, za to je 75% zaslužno vježbanje, a 25% prehrana.", kaže Michaels. 

Dijeta će sama po sebi će pomoći održavanju vitkog tijela, ali ne i mršavljenju, jer se kilogrami ne mogu izgubiti izgladnjivanjem.

Objašnjava kako će tvoj organizam, prilikom manjka unosa hrane, skladištiti svaku kaloriju koju uneseš jer će biti pod dojmom da je hrana rijetkost i treba čuvati što više energije kako bi preživio. 

"Vježbaj za neku svrhu"

Mršavljenje nije lak posao, kao ni bilo što drugo u životu što zahtjeva predanost i rad. "Trebaš imati neku svrhu zašto vježbaš, jer vježbanje bez svrhe je ravno kažnjavanju.", upozorava. 

Ako misliš samo o tome kako želiš izgubiti par kila, to te neće dovoljno motivirati jer se nisi emocionalno povezala s tom misli. 

Za svaku je osobu drugačija svrha; to može biti onaj bikini koji nisi obukla već godinama, ili se želiš riješiti svih nesigurnosti koje ti ometaju seks sa dečkom ili mužem, ili se želiš više igrati sa svojom djecom...

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

"Piramidalno postavi ciljeve"

Kada si zacrtaš cilj, kreni korakom unazad. "Recimo da na vrhu piramide stoji cilj da izgubiš 10 kilograma. Koji je realistični vremenski okvir za postizanje toga? Recimo da je kilogram po tjednu realističan, pa si daj tri mjeseca do ostvarenja glavnog", objašnjava. 

Nakon nekog vremena taj će ti se cilj činiti sve bližim, a put do njega postajat će sve lakšim.

"Nemoj mučiti samu sebe"

Ljudsko si biće i ponekad ćeš pogriješiti, hranom ili preskakanjem treninga, ali se nemoj zbog toga maltretirati i razmišljati o tome kako nećeš nikada ništa postići.

"Trebaš se pripremiti da će biti 'rupa na cesti' i jednom kada to shvatiš i prihvatiš, dobivaš sav alat u ruke za rješavanje takvih situacija", kaže Jillian. 

Možda te zanima... Što se zbiva s tvojim tijelom kada prestaneš vježbati? Fitness

"Dobro se naspavaj"

Težina ne ovisi samo o tvojim dnevnim aktivnostima. Spavanje igra ključnu ulogu u gubitku kilograma jer utječe na kemijske procese u tvom metabolizmu, što znači da moraš osmisliti rutinu s kojom ćeš uspjeti odspavati 7 - 8 sati. Odi ranije spavati ako se moraš ranije probuditi, ili smisli neki svoj raspored, ali najbitnije je da san postaviš kao prioritet. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dletere

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.