Fitness 13. siječnja 2015.

Jastučići na leđima, bye, bye!

Uteziu
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Početak godine je idealno vrijeme za početak rada na tijelu, kako bi do perioda kada se nose oskudniji odjevni predmeti mogla s ponosom pokazati leđa bez masnih naslaga i čvrste nadlaktice. Ako do sada nisi napravila puno za svoje tijelo onda je prvi korak da oprostiš sebi, drugi da slijediš plan koji ti donosimo, a treći da gledaš ugodnu promjenu na svom tijelu 

Mršavljenje i tonus

Jedna od nepoželjnih pojava koja prati gubitak suvišnih kilograma je i gubitak tonusa, kako bi izbjegla da ti se to dogodi važno je da pravilno kombiniraš aerobne i vježbe snage. Jedna od novijih spoznaja integrirana u intenzivne treninge je da se prilikom rada s utezima nakon 12 ponavljanja jedne vježbe ne odmaraš dulje od 15 sekundi jer ćeš tako povećati obujam mišića i 'spaliti' masnoće istovremeno.

Kritična područja u kojima se većini žena nakupljaju prekomjerne masne naslage su leđa u području gdje se kopča grudnjak, tricepsi i bedra. Jedna od rutina koju možeš usvojiti prilikom treniranja je da prilikom svakog treninga izmjenjuješ jedno područje kojem ćeš posvetiti, odnosno s njega istopiti masne naslage i učvrstiti ga istodobno.

Vježba za 'topljenje' masnih naslaga s leđa

  • Početna položaj: Stani s razmaknutim stopalima u širini ramena držeći bučice u svakoj ruci paralelno s tijelom. Nagni gornji dio tijela prema naprijed. Neka ti tijelo ne bude paraleno s podom nego malo povišeno.
  • Pokret: Pogni dio leđa na kojem kopčaš grudnjak koliko god možeš (neka ti mačje istezanje bude uzor) ispruži ruke u kojima držiš bučice prema van tako da budu paralelne s podom. Ponovi vježbu 12 puta. Kad završiš 12 ponavljanja bez pauze i odmaranja mišića pređi na sljedeću vježbu.

Ove vježbe se izvode svaki drugi dan, ako ih budeš redovito izvodila prve rezultate vidjet ćeš već za deset dana

'Istopi' i učvrsti tricepse

  • Početni položaj: Stani s razmaknutim stopalima u širini ramena držeći bučice u svakoj ruci paralelno s tijelom. Zatim podigni ruke, a neka ti savijeni laktovi budu u visini ušiju, tako da su ti utezi iza glave.
  • Pokret: Iz tog položaja pokušaj ispraviti ruke prema stropu koliko možeš. Ponovi vježbu 12 puta. Kad završiš 12 ponavljanja bez pauze i odmaranja mišića pređi na sljedeću vježbu.

Stanji i učvrsti bedra

  • Početni položaj: Stani s razmaknutim stopalima u širini ramena držeći bučice u svakoj ruci paralelno s tijelom. Podigni desnu ruku u kojoj držiš uteg i  stavi je na lijevo rame. Zatim podigni lijevu ruku u kojoj držiš uteg i stavi je na desno rame. Sada si u poziciji s prekriženim rukama i utezima koji počivaju na tvojim ramenima.
  • Pokret: Zadrži utege gdje jesu, napravi čučanj do pozicije u kojoj ti je ugodno i pri tom pazi na koljena. Ne trebaš se spuštati prenisko. Napravi 12 ponavljanja, a pri svakom čučnju stišći bedra što više možeš.

Ako zbog bilo kojeg razloga ne želiš vježbati u dvorani, pogledaj listu popularnih video treninga za mršavljenje i tonus i odaberi najbolji za sebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.