Fitness 13. srpnja 2017.

Rapha Women's 100: Prijavi se na globalnu biciklijadu za žene!

Foto: Biciklijade.com
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U nedjelju 23. srpnja 2017. sudjeluj na Rapha Women’s 100 i pridruži se tisućama žena diljem svijeta u vožnji bicikla na 100 km. Rapha Women’s 100 je međunarodni biciklistički događaj gdje tisuće žena diljem svijeta na isti dan voze 100 km (muškarci mogu biti u pratnji). Cilj ove vožnje nije pobjeda, nego kako organizatori kažu - sudjelovanju u globalnoj biciklističkoj avanturi.

Ove godine u Hrvatskoj se vozi kružna ruta dužine 100 km: Zagreb – Ivanja Reka - Rugvica – Obedišće Ježevsko - Prečec - Kloštar Ivanić "Stari mlin klet" - Ivanić Grad - Topolje - Rugvica - Ivanja Reka - Zagreb. Ruta je uglavnom ravničarska s jednim dužim usponom u Kloštar Ivaniću. Vozi se pretežno po asfaltu, ali ima oko 7 km makadama te se preporučuje odabir bicikla u skladu s terenom. Prijave se vrše se na mail rapha@biciklijade.com do četvrtka 20. srpnja 2017. u 12 sati. Prijaviti se mogu i muškarci kao pratitelji. Svi koji se prijavljuju trebaju navesti ime, prezime i datum rođenja.

 | Author: Biciklijade.com Foto: Biciklijade.com

Prošle godine na Rapha Women’s 100 sudjelovala je i Ivančica Ladišić, novinarka 24 sata koja je opisala svoje iskustvo: "Lani je žene u Hrvatskoj na tu dugačku rutu potaknula Ksenija Kulić, pokretačica portala biciklijade.com. Vozilo se od Zagreba preko Bukevja, Martinske Vesi, Siska i Lekenika do Buševca gdje je bio organiziran ručak i program. Potom smo se preko Velike
Gorice vraćali do Zagreba. Kružna ruta imala je nešto više od 100 kilometara. Bilo je prekrasno. Iako je vožnja bila pomalo naporna, ublažavala su ju stajanja svakih sat vremena. Svugdje nas je dočekala hladna voda ili sok, a ugostili su nas i u  Sisku gdje su nas kuhari Kulinarskog instituta dočekali s poslasticama."
Prošle godina bilo je 120 sudionica, među njima i jedna  šezdesetjednogodišnjakinja, dok je najmlađa imala sedam godina.

 | Author: Biciklijade.com Foto: Biciklijade.com
Možda će ova avantura baš za tebe biti prekretnica ili neki novi pravac! Više informacija potraži na http://biciklijade.com/rapha

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.