Fitness 11. ožujka 2019.

Prvi profesionalni model sa sindromom Down inspiracija nam je za vježbanje!

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Madeline Stuart, australski model sa Down sindromom, uzela si je za zadatak da promijeni način na koji gledamo na osobe s invaliditetom. Prošle godine je ova 21-godišnjakinja "srušila internet" nakon što je postala prvi svjetski profesionalni model s Downovim sindromom za velike modne kampanje.

Na Tjednu mode nastupila je na revijama u New Yorku, Parizu, Los Angelesu i Denveru. Pokrenula je svoju vlastitu modnu liniju pod nazivom 21 Reasons Why. Nazivom je odala počast svom 21. dodatnom kromosomu, genetskom markeru koji je odgovoran za Down sindrom.

Kada ne radi, Madeline redovito vježba, a njezina majka Rosanne Stuart za Shape je rekla da njezina kćer vježba šest puta tjedno u teretani. "To je za nju velika radost, a teretana joj je postala kao drugi dom jer je ostali koji tamo vježbaju izvrsno prihvaćaju", kaže Stuart.

Uz treninge, Madeline također pleše i igra kriket i košarku. Ali, za Madeline nije oduvijek bilo prirodno vježbati tako često, 2014. godine imala je 20 kilograma više nego danas. Njezini kilogrami bili su rezultat pretjeranog unosa hrane i neaktivnosti. Sve to u kombinaciji sa njezinim srčanim problemima uzrokovalo je da je Madeline i pri najmanjem naporu patila od kratkog daha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I found this photo of me today from 77 weeks ago on instagram. The other is from Monday last week. I look so different.

A post shared by Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) on

Madeline je znala da ako želi biti zdrava mora napraviti neke promjene u životu. To je značilo da mora odustati od svog najvećeg zadovoljstva McDonald'sa. Madeline je zamolila mamu da baci svu nezdravu hranu te je izrazila želju da upiše satove plesa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How is my technique? Training with @vinn.fitness at @nysc best way to start the day

A post shared by Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) on

Kako se počela interesirati za modeling unajmila je osobnog trenera te počela raditi kardio i dizati utege te treninge visokog intenziteta i boks. Prati svoj napredak na Instagramu, dijeli videozapise o svom treningu i objavljuje motivacijske fotografije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.