Fitness 01. veljače 2017.

Prirodni antidijabetici - za jači imunitet oboljelih od dijabetesa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki četvrti čovjek na svijetu je ili dijabetičar, ili će to postati lošim izborom hrane i stila života. Naravno, veliku ulogu u svemu tome ima naše genetsko naslijeđe, ali i dobre i loše odluke koje svaki dan donosimo, birajući hranu koja uvelike utječe na naše zdravlje.

U svijetu postoji velik broj istraživanja koji dijabetičarima sugeriraju pravilnu ishranu. Tako se ljudima s tzv. staračkim dijabetesom, (iako od njega boluje i sve više relativno mladih ljudi), preporučuje u ishranu unijeti što više povrća, ribe, ulja, gljiva, sira, vrhnja, jaja, umjereno konzumiranje voća, grahorica, orašastih plodova, mlijeka, te izbjegavati čokoladu, kolače, tijesto, rižu, krumpir, kruh, brašno i slatkiše. Naravno da se svega ovog treba pridržavati, ali postoje i prirodni antidijabetici koji pomažu gušterači.

Fit zona: tvoje mjesto za zdravlje!

Crni kim, gorka dinja, piskavica i sikavica su prirodni antidijabetici

Macerat br. 4 je kombinacija biljnih ekstrakata s mnogo različitih sinergičkih učinaka koji su izuzetno djelotvorni, s mnogim dodatnim pozitivnim svojstvima koje ne može imati niti jedan lijek.

Nemogućnost stanica da iskoriste inzulin potiče gušteraču na pojačanu proizvodnju dodatnog inzulina, koji ne pomaže stanicama da usvoje glukozu (da ih nahrani), nego sklanja višak glukoze iz krvi u masno tkivo. Jetra luči hormon koji pomaže stanicama da usvoje glukozu i na taj način se smanjuje njena razina u krvi. Znači, zdrava jetra je čuvar gušterače. Silimarin, koji potiče normalnu funkciju jetre tako postaje prvi prirodni antidiabetik. U maceratu br. 4 nalazimo sirovi silimarin iz sikavice, kako bismo zaštitili hepatocite. Tu je i crni kim koji regulira razinu šečera u krvi (zdravstvena tvrdnja potvrđena od EFSA-e –European Food Safety Authority) i siguran je za uzimanje.

Važno je sniziti glikemijski indeks ukupnog obroka

 | Author: PR Foto: PR

Crni kim kod oboljelih od dijabetesa također pojačava i oslabljeni imunitet povećavajući aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica. Gorka dinja (Momordica charantia) sadrži glikoprotein lektin i to u velikim količinama. Glikoprotein lektin je po aktivnosti sličan inzulinu jer snižava razinu šećera u krvi, a također djeluje i kao imunomodulator. Piskavica (Trigonella foenum graecum), pouzdano snižava razinu glukoze u krvi, odnosno djeluje hipoglikemijski, sprječava oboljenje živaca kod dijabetičara, čime značajno ublažava posljedice dijabetesa tipa 1 i 2 . Uzimanjem ekstrakta piskavice prije jela značajno se snižava glikemijski indeks ukupnog obroka, a hrana s nižim glikemijskim indeksom će vas prije zasititi i duže ćete se osjećati siti, što može smanjiti želju za međuobrocima.

Fit zona: tvoje mjesto za zdravlje!

Granulat sikavice je prirodni dodatak prehrani dobiven isključivo mehaničkom obradom sjemena sikavice, na taj način dobivamo silimarin u sirovom, najprirodnijem obliku.

Piskavica Plus je proizvod koji dijabetičarima smanjuje glikemijski indeks hrane koje će naknadno uzeti, ali pomaže i krvnim žilama dijabetičara, jer sadrži i polifenole iz sjemenki grožđa i nara.

Pred vama je izbor, uzimati posebno sirovi Granulat sikavice, Piskavicu Plus i ulje crnog kima ili da na jednostavniji način uzmete dvije čajne žličice dnevno Macerat br. 4.

Fit zona: tvoje mjesto za zdravlje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.