Fitness 15. studenoga 2021.

Pridruži se jesenskom selfcare joga detoksu

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proljeće i jesen su najbolja razdoblja za detoksifikaciju tijela i duše, a sada je doista posljednji trenutak za ovosezonski dubinski detoks prije adventskog slavlja.

Naša Zdravolovka učiteljica joge i holistička savjetnica Vedrana Sunko, osmislila je dvotjedni online program koji omogućuje jesensku dubinsku detoksikaciju na svim razinama, ali i toliko potrebnu njegu.


Svako jutro se započinje satom joge i njegovanjem sebe jer promjenom navika i zdravijim pristupom sebi dubinski mijenjamo život.
Jesenski detoks se može iskoristiti za oslobađanje od neželjenih navika kao što su na primjer kava, alkohol, pušenje, ovisnost o društvenim mrežama, kompulzivno prejedanje, toksične emocije, ljudi i odnosi te uvođenje novih i zdravijih navika. Uz to radi na promjeni načina prehrane, detoksiciranju tijela, duše  i uma te posljedično i gubitku kilograma. Svatko bira za sebe promjenu na kojoj želi raditi.


Jesenski selfcare detoks je izvrsna prilika i za one koji žele krenuti u ozbiljniju i dugotrajniju dijetu ili promjenu načina života da u taj proces krenu postepeno, zdravo i uz podršku. Istovremeno ovim procesom učimo kako sebe njegovati i biti nježan prema sebi kada je to potrebno, kao i kako naći zdravi način funkcioniranja prema mjeri vlastitog organizma.


Detoks program Sunko Yoge traje dva tjedna od 22. studenog do 6. prosinca,  a zajedničko vježbanje i njegovanje je na rasporedu radnim danom od 7 do 8 sati online putem platforme Zoom. Polaznici kojima termin ne odgovara mogu vježbati uz snimku, odnosno krenuti s procesom detoksa dan kasnije. Snimke stižu na mail svakog dana odmah nakon održanog sata i mora ih se iskoristiti u roku od 24 sata.

 | Author:

Program uključuje:

Jutarnju detox jogu pet dana u tjednu kroz dva tjedna + završni meditacija u ponedjeljak (11 satova). Satovi su kreirani kao tematske mini radionice koje uključuju: yoga nidru, tehnike disanja, meditaciju, pozdrave suncu, vježbe istezanja i snage, samomasažu lica i marmi.

  • Savjete i recepte za mršavljenje i zdravu bezmesnu prehranu i prijedloge dnevnog menija, koji stižu na e-mail+ dodatni sadržaji i javljanja na društvenim mrežama.
  • Selfcare savjeti za samomasažu lica, tijela te njegu duše
  • Vođeni trodnevni/petodnevni limunski post (po želji, nije nužan)

Za one koji žele brže gubiti kilograme i raditi na oblikovanju tijela tu su dodatni popodnevni satovi dinamične hatha vinyase koji potiču znojenje izbacivanje toksina, stvaranje mišića i smanjenje masnih naslaga. U proces se kreće s donošenjem odluke koja će predvoditi našu promjenu i uvođenje zdravije navike – na primjer umjesto jutarnje kave uvesti čaj, prijeći na bezmesnu prehranu, odreći se suvišnog šećera, toksičnih misli, emocija ili odnosa ili nešto drugo po vašem izboru. Odluku se kao moćno sjeme posadi u podsvijest već na prvom satu kroz joginski san bez sna- yoga nidru.

Možda te zanima... Meditacija, vježbe disanja i joge pomažu kod dijabetesa, evo kako Zdravlje


Nakon toga svako jutro uz joginske tehnike disanja kriye i pranayame se čiste toksini, uklanjaju energetski blokovi i pranom hrani tijelo,  kako bi imali više energije kroz dan i trebali manje hrane. Uz to se prakticiraju joga asane - pozdrave suncu i različite vježbe istezanja i snage kako bi se potaknulo detoksikaciju, topljenje masnih naslaga i izgradnju mišićne mase,  uklonile blokade, a prana slobodno kolala organizmom. Osim na tijelu, radi se i na licu- samomasažom se potiču mišići lica i vraća svjež mladenački izgled.

Uz snimke satova na mail stiže i prijedlog dnevnog jelovnika. Nije ga nužno slijediti, već je samo primjer na koji način raditi na smanjenju unos kalorija, uvoditi zdrave masti, vitamine i proteine, a  izbaciti suvišan šećer i štetne masti iz prehrane. Na taj način postepeno pripremamo tijelo za trodnevni ili petodnevni limunski post.  Limunski post nije obavezan i ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih poteškoća prije posta se obavezno savjetovati  s liječnikom.

 

Zdravolovci Možda te zanima... Upoznaj Zdravolovce: Novi stručni tim portala missZdrava Zdravlje
 

Sredinom drugog tjedna zajedničkim snagama se kreće na limunski post, koji otvara vrata u sasvim nove dimenzije postojanja, ali i  fizičkog izgleda. U pitanju je svojevrstan limunski preporod, a jedini izazov je ne odustati, no zato se detoks i radi grupno kako bi se pružila uzajamna podrška. Za one koji žele brže gubiti kilograme i raditi na oblikovanju tijela tu su dodatni popodnevni satovi dinamične hatha vinyase koji potiču znojenje izbacivanje toksina, stvaranje mišića i smanjenje masnih naslaga.

Više informacija nalazi se na linku https://biroradost.hr/jesenjski-selfcare-detoks/

 


 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.