Fitness 20. srpnja 2010.

Pilates vježbe u trudnoći

Mirela3_
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledaj video vježbe za trudnice uz koje ćeš ukloniti stres, smanjiti bolove u kralježnici i zglobovima, te postići bolju cirkulaciju cijelog tijela. Pilates vježbe za trudnice pokazuje Mirela Anić

Video vježbe iz programa 'Pilates za trudnice' su namijenjene trudnicama za trening u vlastitom domu.  DVD pokriva osnovne, nisko intenzivne vježbe kojima se na siguran način jača i mobilizira cijelo tijelo. Osim snaženja mišića ruku i nogu, posebna se pozornost daje mišićima zdjeličnog i ramenog obruča te kralježnice.

Mirela Anić pionir je pilates metode, direktorica je Body & Mind Edukacijskog Centra, certificirani je edukator Stott Pilates metode, te jedna od najcjenjenijih pilates trenera u Hrvatskoj.

Knjigu 'Zdrava i fit u trudnoći' uz koju dolazi bonus DVD 'Pilates za trudnice' Mirela je pripremila zajedno sa svojim suradnicama Draganom Klarić, Matildom Ivaniš Knez, Jadrankom Boban Pejić i Darijom Vranešić. DVD i knjigu možeš pronaći na kioscima po cijeni od 79,90 kn.

Prenatal pilates

Pilates za trudnice, popularno zvan Prenatal pilates, posebno je dizajniran program tjelovježbe koji se formira s obzirom na inicijalno stanje trudnice te se kontinuirano mijenja kako trudnoća napreduje. Program uključuje niz sprava i rekvizita koji povećavaju njegovu učinkovitost, no može biti koncipiran i bez pomagala.

Ako je trudnica do trudnoće bila aktivna u treningu, može početi sa prenatal treningom već u prvom tromjesečju. Ako trudnica nije bila aktivna do trudnoće, preporuča se početi sa treningom u drugom tromjesječju ili tijekom prvog, ali uz izrazito modificirani program.

Ukoliko ne postoje izričita ograničenja, a trening svojim izmjenama prati promjene ženskoga tijela, Prenatal pilates može se prakticirati do kraja trudnoće.

Više info: www.bm-pilates.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.