Fitness 08. travnja 2016.

Najznačajniji sportski događaj godine

Bicikli_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedna je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata

Ne čudi tako ni velika podrška koju je Tour of Croatia dobio od institucionalnih partnera i sponzora, i to sve samo u dvije godine koliko se ova utrka održava u Hrvatskoj. Tour of Croatia ima službeno pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

Predstavljanje timova i etapa

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke. Oni su po uzoru na sličnu praksu kod velikih svjetskih biciklističkih utrka organizirali svečano predstavljanje etapa i timova za predstavnike partnera i medija.

Ministar turizma Republike Hrvatske, Anton Kliman izjavio je: „Prošle godine mogli smo svjedočiti prekrasnim kadrovima iz Hrvatske kroz ovaj iznimno vrijedan sportski događaj. Posebno mi je drago što će se ove godine utrka dodatno proširiti na dijelove Slavonije i Sjeverne Hrvatske i da će se time omogućiti da gledatelji diljem svijeta vide koliko je čitava Hrvatska uistinu lijepa. Ova manifestacija predstavlja ujedno i priliku da dodatno ojačamo našu turističku atraktivnost u razdoblju van ljetne sezone i da time pokažemo da Hrvatska ima puno više za ponuditi od samo 'sunca i mora'. Stoga mi je iznimno drago što Ministarstvo turizma i ove godine može podržati Tour of Croatia i pozdravljam svaki projekt koji čini Hrvatsku zanimljivijom, bogatijom i konkurentnijom destinacijom.“

Na trasi utrke naći će se i dva nacionalna parka – NP Plitvička jezera i NP Krka, a snimke iz Osijeka obuhvatit će i Kopački rit. Također, tu su parkovi prirode – Učka, Velebit i Bikovo, zatim kanjon Cetine, Risnjak i Medvednica koja će biti vizura Zagrebu kao finalnoj etapi.

Pročitaj kako biciklom do čvrstih i vitkih nogu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.