Fitness 20. studenoga 2015.

U planine, jer tamo nema zime!

Med-Uspr_2
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Projekt 'Vikendom na Medvednicu' odličan je i potpuno besplatan program planinarenja i hodanja po Zagrebačkoj gori. Cilj mu je građanima Zagreba, a i ostalima, omogućiti besplatno bavljenje rekreativnim sportom. Dobrodošli su svi građani koji mogu samostalno hodati i planinariti te žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje

Besplatna rekreacija za sve

Voditeljica projekta 'Vikendom na Medvednicu' magistra kineziologije Tina Šolja rekla nam je kako je projekt osmislilo Društvo športske rekreacije Aktivan Život, a projekt podržavaju Grad Zagreb, Zaklada 'Hrvatska kuća srca' i portal Zdrava Krava. Tina objašnjava kako je program nastao kako bi se građanima Zagreba, a i ostalima, omogućilo besplatno bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici.

"Projekt 'Vikendom na Medvednicu' potpuno je besplatan program planinarenja i hodanja po Medvednici. Da bi postala naš član ne moraš platiti mjesečnu ili godišnju članarinu što najčešće bude slučaj u planinarskim društvima. Cilj projekta je građane grada Zagreba osvijestiti o postojanju Medvednice koja se nalazi u neposrednoj blizini kao idealnog poligona za rekreativne aktivnosti te ih tijekom godine kroz vođene ture upoznati s planinarskim stazama i ljepotama planine", rekla nam je Tina.

Dobre cipele su najvažniji dio opreme

Grupe koje uživaju u prirodnim ljepotama Zagrebačke gore planinare svaku drugu nedjelju pod stručnim vodstvom kineziologa i liječnika. Tina kaže kako su dobrodošli svi građani koji mogu samostalno hodati i planinariti te žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje. Naglašava kako imaju posebnu ciljnu podgrupu, a to su odrasli od 25 do 45 godina starosti. Objašnjava da je to skupina radno aktivnih građana koja zbog posla i obiteljskih obveza zanemaruje zdravlje tj. važnost rekreativnog bavljenja sportom.

''Planinarsku opremu treba prilagoditi vremenskim prilikama i trajanju puta. Za jednodnevne izlete na Medvednicu nisu nužne planinarske cipele ili gojzerice, međutim, za sve koji se ozbiljnije misle baviti planinarenjem one su prvi komad opreme koji se treba nabaviti. Gradske cipele i tenisice nisu udobne za planinarenje. Potrebna je i odgovarajuća odjeća za planinarenje, više tanjih slojeva te kabanica u slučaju kiše. Obavezan je i ruksak u kojem ćeš imati rezervnu odjeću te hranu i vodu", objasnila je Tina te pozvala sve čitatelje Zdrave Krave da iskoriste bogatstvo prirode koju Zagreb ima, da izađu van i uživaju na svježem zraku Zagrebačke gore. 

Za dodatne informacije prati ih na Facebook stranici 'Vikendom na Medvednicu' i priključi im se u planinarenju.

Doznaj trebaš li vježbati dok si prehlađena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.