Fitness 14. svibnja 2021.

Meditiraj nedjeljom uz vodstvo, putem Zooma

Foto: Matea Smolčić Baš kao što svakoj osobi ne paše isti kroj traperica, slično je i s meditacijama
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

O dobrobitima meditacije za zdravlje kao i vrlo učinkovitom sredstvu u borbi protiv stresa ne treba puno govoriti jer statistike govore i puno više od toga. Iako je meditacija iznimno jednostavna mnogima u početku ne ide glatko. Baš kao što svakoj osobi ne paše isti kroj traperica, slično je i s meditacijama.

Uz klasične meditacije koje se vežu uz duhovnost i jogu sve je više onih suvremenih koje su kreirane za smanjenje stresa i povećanje čovjekovih mentalnih, fizičkih i psihičkih kapaciteta. Štoviše mindfulness meditativni pristup sve više se koristi u psihoterapijske svrhe. Iako je poprilično lako pratiti vođene meditacije, uspostaviti redovitu meditacijsku osobnu praksu može biti dosta izazovno.

Upravo iz tog razloga Sunko Yoga organizira Nedjeljni meditacijski laboratorij u sklopu kojeg će svake nedjelje od 18 do 19 sati online putem Zooma učiti i prakticirati različite meditacijske tehnike, odnosno njihove različite primjene. „Namjera mi je ponuditi platformu za dublje osobno poniranje i  istraživanje svijeta meditacije. Svake nedjelje ćemo se posvetiti nekoj temi ili tehnici. Naša druženja su primjerena kako početnicima, tako i iskusnim meditantima, koji žele isprobati neki novi pristup ili tehniku ili se možda samo žele opustiti u vođenoj meditaciji na zadanu temu“, kaže učiteljica joge Vedrana Sunko te dodaje kako smatra posebno važnim jogu, joginske principe pa tako i meditaciju prilagoditi kontekstu, potrebama i izazovima suvremenog života.

Meditacijski laboratorij Vedrane Sunko

U sklopu meditacijskog laboratorija, najavljuje Sunko, možete očekivati joga nidre, balansiranja čakri, manifestiranja željene realnosti, privlačenja obilja, meditacije uz mantre i bez njih, s otvorenim i zatvorenim očima, sjedeći, ležeći ili u pokretu, uz zvuk, sliku, svjetlost, prazninu, puninu…

 | Author: Matea Smolčić Foto: Matea Smolčić Učiteljica joge Vedrana Sunko

Svake nedjelje ovaj virtualni meditacijski laboratorij se bavi jednom meditacijskom tehnikom, njenom primjenom, izazovom ili namjerom, a četiri naredna druženja posvećena su temi obilja - povezivanju s izvorom obilja, frekvencijom obilja, življenju u obilju kao i blokadama koje nas priječe u tome.

Ako vam ne odgovara termin, možete meditirati samostalno uz snimku ili se jednostavno putem mobilnog telefona, tableta ili kompjutera spojiti na Zoom i provesti sat vremena u svijetu opuštajućih iscjeljujućih meditacija, bez obzira gdje se fizički nalazili. Za sudjelovanje u Nedjeljnom meditacijskom laboratoriju nije nužno predznanje ni meditacijsko iskustvo.

Prijave i više informacija potražite na https://biroradost.hr/nedjeljne-meditacije/

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.