Fitness Blic vježbe 10. ožujka 2019.

Reci zbogom obješenoj koži na leđima uz ove vježbe

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pravo je vrijeme za početi učvršćivati leđa i oblikovati ih za otvorenije ljetne kombinacije. Kako bi laganu odjeću nosila pod suncem bez ikakvih kompleksa, uklopi ove vježbe u svoju rutinu vježbanja ili ih redovno ponavljaj kroz par serija i gledaj kako iritantno salo s leđa nestaje.

Trenerica Dajana Tvrdojević iz XXL Fitnes Centra u Zagrebu pokazuje nam kako ćemo se lako riješiti dosadnog sala s lopatica koje nam ne dopušta nositi otvorenije kombinacije ljeti. 

U dio vježbi ukomponirala je elastičnu traku, koju i sama možeš izraditi od bilo kakvog elastičnog materijala ili možda već imaš nešto slično što je rastezljivo i može stvoriti otpor rukama poput najobičnije tanke gume za odjeću koja se može pronaći i po par kuna za metar duljine.

Pročitaj korak po korak kako izvoditi vježbe:

Rastezanje trake

Stani uspravno i predruči, povuci ramena nazad i prsa van. Kroz udah rasteži traku do odručenja, spajajući lopatice.

Povlačenje trake na leđa 

Stani uspravno i uzroči. Rotirajući i spajajući lopatice uz istovremeno savijanje laktova približavajući ih trupu vuci traku na leđa. Pazi da prilikom izvođenja ove vježbe držiš trup čvrsto, bez uvijanja u donjem dijelu leđa.

Veslanje u pretklonu 

Stani u pretklon pazeći da su leđa ravna i da je glava prirodno u produžetku vrata. Kukove povuci prema nazad. Vuci laktove usko uz tijelo i prema gore istovremeno spajajući loptice. Što više se fokusiraj na spajanje i stiskanje lopatica.

Leđnjaci

Legni na pod i ispruži ruke. Kroz udah lagano podiži gornji dio trupa, odvajajući prsa od tla i istovremeno savijajući i privlačeći laktove prema tijelu. Kroz izdah se spusti prema dolje. Pripazi da vježbu radiš kontrolirano, bez naglih pokreta, pazeći da se stopala ne odvajaju od tla.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.