Fitness Blic vježbe 30. travnja 2022.

Video: 4 vježbe za eliminaciju masnih naslaga na leđima

Foto: shutterstock Učvrsti i oblikuj leđa za otvorenije ljetne kombinacije uz pomoć elastične trake
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Učvrsti i oblikuj leđa za otvorenije ljetne kombinacije. Kako bi laganu odjeću nosila pod suncem bez ikakvih kompleksa, uklopi ove vježbe u svoju rutinu vježbanja ili ih redovno ponavljaj kroz par serija i gledaj kako iritantno salo s leđa nestaje.

Trenerica Dajana Tvrdojević pokazuje nam kako ćemo se lako riješiti dosadnog sala s leđa koje nam ne dopušta nositi otvorenije kombinacije ljeti. 

U dio vježbi ukomponirala je elastičnu traku, koju i sama možeš izraditi od bilo kakvog elastičnog materijala ili možda već imaš nešto slično što je rastezljivo i može stvoriti otpor rukama poput najobičnije tanke gume za odjeću koja se može pronaći i po par kuna za metar duljine.

Pročitaj korak po korak kako izvoditi vježbe:

Rastezanje trake

Stani uspravno i predruči, povuci ramena nazad i prsa van. Kroz udah rasteži traku do odručenja, spajajući lopatice.

Povlačenje trake na leđa 

Stani uspravno i uzroči. Rotirajući i spajajući lopatice uz istovremeno savijanje laktova približavajući ih trupu vuci traku na leđa. Pazi da prilikom izvođenja ove vježbe držiš trup čvrsto, bez uvijanja u donjem dijelu leđa.

Veslanje u pretklonu 

Stani u pretklon pazeći da su leđa ravna i da je glava prirodno u produžetku vrata. Kukove povuci prema nazad. Vuci laktove usko uz tijelo i prema gore istovremeno spajajući loptice. Što više se fokusiraj na spajanje i stiskanje lopatica.

Leđnjaci

Legni na pod i ispruži ruke. Kroz udah lagano podiži gornji dio trupa, odvajajući prsa od tla i istovremeno savijajući i privlačeći laktove prema tijelu. Kroz izdah se spusti prema dolje. Pripazi da vježbu radiš kontrolirano, bez naglih pokreta, pazeći da se stopala ne odvajaju od tla.

Tekst je prvi put objavljen 2019. godine

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.