Fitness 13. travnja 2021.

Kako je bilo vježbati s osobnim trenerom otkrivaju Venita i Andrea

Foto: Marin Tironi/PIXSELL Dobitnica konzultacija i individualnog treninga Venita Mužek s trenerom Denisom Rajčićem
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

missZDRAVA u suradnji s trenerom Denisom Rajčić nagradila je tri čitateljice Andreu Pandurić, Venitu Mužek i Barbaru Marković individualnim konzultacijam i treningom u XXL1 fitness centru u Zagrebu. Dobitnica Marković nije došla na dogovoreni trening, a druge dvije dobitnice s nama su podijelile kako im je bilo i što su naučile od trenera Rajčića.

Venita Mužek, psihologinja u posljednjih godinu dana od kada vlada pandemija odlučila se pozabaviti svojim zdravljem fizičkim i psihičkim te je počela vježbati online i na grupnim treninzima kada je to zbog pandemije bilo moguće. Promijenila je prehrambene navike te je izgubila deset kilograma. "Ova nagradna igra mi je bila super prilika da upotpunim svoj plan i dobijem informacije kako pravilno izvoditi vježbe", kaže Venita i otkriva o čemu je na konzultacijama razgovarala s trenerom: "Na konzultacijama smo razgovarali o mojim ciljevima, što bih htjela postići, čime sam se do sada bavila, kako izvodim određene vježbe, a razgovarali smo i o mojoj prehrani. Također smo razgovarali i o različitim aspektima vezanim za kondiciju."

 | Author: Marin Tironi/PIXSELL Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Venita je u XXL1 na Velesajmu često išla na grupne treninge: "Dobri su mi grupni treninzi i nastavit ću na njih ići i dalje, ali nakon individualnog treninga je ipak drugačiji, opisala bih ga kao jedan sveopći ugodni umor koji prolazi kroz cijelo tijelo. Vježbe se rade intenzivnijim tempom i puno je veći fokus. Jedna od najvećih prednosti je što se nakon treninga nisam pitala jesam li napravila sve kako treba i hoću li se ozlijediti."

 | Author: Marin Tironi/PIXSELL Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Venita kaže da je s Denisom brzo kliknula. "Prošli smo jako puno vježbi, one osnovne sklekove, zgibove, čučnjeve, dead lift, iskorak, a pokazao mi je i neke nove. Denis je bio potpuno fokusiran na moje individualne potrebe i ako se odlučim za individualne treninge definitivno ću odabrati Denisa za trenera", objasnila je Venita.

 | Author: Marin Tironi/PIXSELL Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Andrea Pandurić (31), po zanimanju učiteljica, živi u Koprivnice i voli provoditi vrijeme u prirodi i družiti se s ljudima. "Bavim se rekreativno trčanjem i uz to sam ponešto vježbala. Išla sam kratko u teretanu početkom prošle godine, ali s obzirom na situaciju s koronavirusom okrenula sam se vježbanju kod kuće. Uglavnom sam pratila vježbe na platformi Youtube i kupila nešto opreme. Najveći problem koji sam imala i zašto sam se prijavila na nagradni natječaj, bilo je pitanje pravilnog izvođenja vježbi. Jer pravilno izvođenje čuva 'glavu' tj. zdravlje. To mi je bio imperativ, da me netko pogleda i kaže ovo je dobro, ovo ne, ovdje moraš to i to popraviti", govori Andreja koja je na trening došla u XXL1.

 | Author: Denis Rajčić Foto: Denis Rajčić Dobitnica konzultacija i individualnog treninga Andrea Pandurić s trenerom Denisom Rajčićem

Kaže da je s Denisom na konzultacijama razgovarala o tome što želi postići, kakva je do sad iskustva imala, vježba li i što, kako se hrani te u konačnici što želi dobiti od tog susreta. "Budući da vježbam kod kuće tražila sam trenera, da prođemo kroz vježbe koje se rade bez sprava kakve su u teretanama. Kroz te vježbe, vidio je gdje, što i koliko mogu. Pokazao mi je kako pravilno izvoditi swing te kako pravilno izvoditi mrtvo dizanje.

 | Author: Denis Rajčić Foto: Denis Rajčić

Glavni savjet koji mi je dao i što znam da me oduvijek muči, jest pravilno disanje kod izvođenja vježbi, na što ja često zaboravim. Također smo prošli cijeli niz vježbica za zagrijavanje i kasnije istezanje. Jako sam zadovoljna cijelim susretom jer sam puno naučila i jer sad znam, da velik broj vježbi odrađujem poprilično dobro. Hvala portalu missZDRAVA na odličnoj nagradi", rekla je Andrea.

Možda te zanima... 8 situacija kada treba vježbati s osobnim trenerom i kako odabrati idealnog Fitness

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.