Fitness 31. svibnja 2017.

Bezbroj razloga, jedna ljubav - zašto volimo trčanje?

Foto: Volim trčanje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Još je malo ostalo do jubilarnog 10. izdanja kros utrke Volim trčanje. Svi koji žele trčati neka požure s prijavama jer je ostalo još malo startnina. Kros utrka Volim trčanje ponosno najavljuje svoje jubilarno 10. izdanje koje će se održati 11. lipnja na savskom nasipu kod Boćarskog doma na Prisavlju 2 u Zagrebu.

Sada već kultna utrka, svake godine okuplja sve veći broj sudionika.

 | Author: Volim trčanje Foto: Volim trčanje

Ovo događanje primarno je obiteljski event i okupljalište zaljubljenika u rekreativno trčanje. Svatko, od najmlađih pa sve do onih s puno kilometara u nogama, može pronaći svoju idealnu utrku.

Dječje utrke trče se od 9 sati na:

  • 50 metara
  • 200 metara
  • 500 metara
  • 800 metara.

Odrasli će odmjeriti snage, s početkom u 10 sati, u utrkama na:

  • 2 kilometra
  • 5 kilometara
  • 11 kilometara
  • 15 kilometara.

Prijave za utrke su otvorene na www.volim.trcanje.hr, a startnina iznosi 70 kuna. Sudjelovanje na dječjim utrkama je besplatno.

 | Author: Volim trčanje Foto: Volim trčanje

Godine tradicije

Priča o utrci Volim trčanje započinje ambicijom Udruge Aktivan život, koja je željela na startnu liniju dovesti što veći broj građana, kako bi ih pokrenula i pokazala sve prednosti bavljenja sportom.

Kroz godine se projekt proširio i na školu trčanja, koja je također pionir na ovim prostorima. Utrku Volim trčanje trči podržava više tisuća trkača svake godine. To nam pokazuje da je u periodu od 2008. do 2016., došlo do onoga na čemu se radilo ciljano sve ove godine - trkačkog pokreta! S velikim ponosom možemo reći kako je Udruga, s utrkom Volim trčanje, započela taj trkački pokret i ne namjerava na tome stati.

 | Author: Volim trčanje Foto: Volim trčanje

Ambasadori trčanja

U sklopu održavanja 10. kros utrke Volim trčanje, pokrenuli smo i kampanju „Ambasadori trčanja“. Kampanjom se želi istaknuti kako svaki trkač ima razlog zašto je baš trčanje njegov/njezin savršen oblik rekreacije. Želimo čuti koji su to razlozi – trče li zbog super osjećaja koji im daje, natjecanja, zdravlja, inspiracije, boravka u prirodi ili nekog sasvim osobnog razloga. Jer, bezbroj je razloga, a jedna je ljubav.

Svi koji se prijave na www.ambasadori.trcanje.hr te fotografijom i kratkim opisom podijele s drugima svoj razlog zašto vole trčati, postaju ambasadori, a mi smo za njih pripremili simbolične poklone.

Volim trčanje, utrka je koju se trči sa srcem i koja promovira širenje pokreta rekreativnog trčanja i aktivnog života. Sada želimo da tu strast dalje šire i naši Ambasadori trčanja.

Pratite nas na www.volim.trcanje.hr i Facebook stranici www.fb.com/volim.trcanje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.