Fitness 25. studenoga 2022.

Besplatni tečajevi samoobrane za žene Krav Maga Hrvatska

Foto: Krav Maga Hrvatska
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog, Krav Maga Hrvatska organizirala je pokaznu vježbu samoobrane u sklopu projekta #BeSafe. Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neki oblik nasilja.

Žene najčešće napadaju poznati napadači poput partnera i bivših partnera. Nažalost, žene često doživljavaju pokušaj razbojništva ili seksualnih napada. Iz ovih bi razloga žene trebale imati barem osnovno znanje samoobrane. Krav Maga obučava kako izbjeći, predvidjeti i spriječiti bilo koju vrstu nasilja i sukoba.

"Kako bismo dodatno doprinijeli prevenciji nasilja nad ženama i edukaciji šire populacije, organizirali smo projekt #BeSafe tijekom cijelog studenoga. Besplatni su to trening seminari kroz koje želimo ženama pružiti osnovno znanje samoobrane, ali i onog još važnijeg: znanje o prepoznavanju, prevenciji, ranoj reakciji i neutralizaciji kada se nađemo u neželjenom sukobu. Već kroz zagrijavanje koristimo specifične setove vježbi i protokole kako bismo se fizički i mentalno pripremili za trening. Potom odrađujemo tehnike samoobrane koje uključuju i taktička postupanja, a sve to prati i neizostavni kondicijski dio koji utječe na snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Tehnike se brzo uče, vrlo su jednostavne i lako primjenjive. Poučavamo obranu od najčešćih situacija u kojima se žene mogu naći, poput pokušaja udaraca ili opasnih hvatova za ruku, kosu ili vrat. Na seminare nam najčešće dolaze studentice i zaposlene žene koje žele naučiti korake za uspješnu prevenciju napada, donositi odluke pod stresom, ali i prepoznati rane znakove konflikta te otkriti što mogu učiniti za vlastitu sigurnost", istaknula je Irena Isomura, instruktorica i voditeljica ženskog ogranka Krav Maga Hrvatska.

 | Author: Krav Maga Hrvatska Foto: Krav Maga Hrvatska

Treninzi se provode u 13 gradova na više od 30 lokacija, a sudjeluju žene neovisno o predznanju, kondiciji ili formi. Provode ih licencirani treneri, koji osim redovne instruktorske edukacije imaju završenu specijalizaciju. "Žene kroz trening upoznaju svoje prednosti i mogućnosti. Uče kako rješavati stresne situacije što im daje sigurnost i mentalnu spremnost u svakodnevnim izazovima, ali i izravno utječe na jačanje njihova stava, ponašanja i samopouzdanja. I sama sam se u početku zainteresirala za Krav Magu kako bih naučila prepoznati signale opasnosti, reagirati brzo i instinktivno u slučaju napada. Znanje koje sam stekla kroz sve ove godine koliko održavamo radionice samoobrane i dalje s velikim entuzijazmom prenosim na polaznice kako bismo zajedničkim snagama proaktivno odgovorili na potencijalne napade i nasilje koje moramo osvijestiti kao društvo", zaključila je Isomura.

 | Author: Krav Maga Hrvatska Foto: Krav Maga Hrvatska

Do sada su besplatne trening seminare pohađale tisuće žena. Projekt #BeSafe ovog se mjeseca provodi na pet zagrebačkih lokacija, u Ivanić-Gradu, Čakovcu, Koprivnici, Splitu i Osijeku. Ostalo je još slobodnih mjesta ovoga vikenda, stoga se sve zainteresirane polaznice mogu prijaviti na službenoj stranici krav-maga.hr.

Možda te zanima... Otišla sam na trening samoobrane i naučila spriječiti napad prije nego se dogodi Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.