Fitness 30. rujna 2014.

Vježbe visokog intenziteta na lopti

Fitball
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti drugi video "Vježbe visokog intenziteta s Marinom Bašićem" pomoću kojih u kratkom vremenu možeš sagorjeti višak masnog tkiva i učvrstiti mišiće. Tri vježbe na pilates lopti (fitballu) izvela je trenerica Barbara Horvat

Vježbe visokog intenziteta i kratkog trajanja

"Vježbe visokog intenziteta, a kratkog trajanja pomoći će ti da sagoriš višak masnoće u tijelu i učvrstiš mišiće. Odlični rezultati postižu se s kratkim intenzivnim treninzima. Intenzivni treninzi sastoje se od različitih protokola poput Tabate. Tabata se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi pauze koje se izmjenjuju kroz 8 serija. Ova metoda vježbanja se može koristiti kod svih vježbi: sklekova, čučnjeva, veslanja. Dakle 20 sekundi vježbaš, zatim 10 sekundi odmora i tako 8 serija što ukupno traje samo 4 minute", objasnio je Marino Bašić, što se općenito podrazumijeva pod nazivom, vježbe visokog intenziteta.

Intenzivni trening je izuzetno naporan, osobito za početnike u prvih tjedan dana. Da ne bi došlo do ozljeda prije izvođenja vježbi visokog intenziteta važno je dobro se zagrijati.

Vježbe na pilates lopti

  1. Vježba: Penjač - izvodi se tako da su ruke oslonjene na loptu, a noge su na tlu
  2. Vježba: Spuštanje nogu iz upora - noge su na lopti, a ruke su oslonjene na tlo
  3. Vježba: Povlačenje nogu na prsa - Noge su na lopti, a ruke su oslonjene na tlo kao u prethodnoj vježbi

Svaka vježba se izvodi 30 sekundi bez pauze.  Za početnike se preporučuje da izvedu tri serije bez pauze, a za napredne pet serija bez pauze.

Tijekom mjeseca listopada objavit ćemo još tri videa s vježbama visokog intenziteta trenera Marina Bašića, a ti nam možeš slati svoje komentare kako ti se sviđaju vježbe.

Prvi video "Vježbe visokog intenziteta s Marinom Bašićem" pogledaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.