Eko 31. kolovoza 2017.

Zlostavljači životinja bit će objavljeni u javnom registru

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nekoliko država u SAD-u uvelo je registar zlostavljača životinja koji je sličan registru seksualnih zlostavljača, te u kojem će se javno objaviti imena zlostavljača.

Trenutno, Tennessee je jedino mjesto za implementaciju državnog registra. Ured za istrage Tennesseeja trenutačno prati državni registar, kojemu se može pristupiti u bilo kojem lokalnom uredu. Međutim, druge županije, kao što su Suffolk County u New Yorku, Hillsborough Country na Floridi i Cook County u Illinoisu, uspostavile su lokalne registre zlostavljača životinja. Druge države kao što su Texas, Connecticut i Washington uspostavljaju slične inicijative.

Možda te zanima... Nije pitanje može li ti pas promijeniti život, pitanje je samo koliko Eko

Informacije koje će biti dostupne u registru su ime i prezime zlostavljača, datum rođenja, prekršaj, datum osude i datum isteka registra svih poznatih zlostavljača. Imena zlostavljača koji su prvi put počinili prekršaj ostat će na popisu dvije godine i pet godina bit će dodano isteku njihovog registra za svako naknadno prekršajno djelo.

Možda te zanima... Neće više biti ubijanja pasa u skloništima! Eko

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

"Znamo da postoji vrlo jaka povezanost između zlostavljanja životinja i nasilja u obitelji", rekao je zakonodavac Suffolk Countyja, Jon Cooper, za portal Shared. "Gotovo svaki serijski ubojica počinje mučenjem životinja".

Možda te zanima... Tvoj pas može procijeniti tvoje prijatelje i upozoriti na lošu namjeru! Eko

Oni koji su osuđeni zlostavljači morat će platiti novčanu kaznu u iznosu od 50 USD, a ako imaju 18 godina ili su stariji, moraju također dostaviti nedavnu fotografiju i sve pseudonime za registraciju. A ako se zlostavljač ne registrira, mogao bi se suočiti s jednogodišnjom zatvorskom kaznom i novčanom kaznom do 1.000 dolara.

Možda te zanima... Neodoljivo slatki video: Pas koji se ponaša kao roditelj Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.