Eko Recenzije proizvoda 13. prosinca 2018.

Životinje u Hrvatskoj napokon imaju uređaj za CT snimanje

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si vlasnica psa ili mačke i ponekad te strah za njegovo zdravlje, sad možeš odahnuti jer je u Pulu došao CT uređaj za pse i mačke.

Pulska specijalistička veterinarska ambulanta 'Hajster' prva je instalirala CT uređaj za pse i mačke u Hrvatskoj, prenosi Glas Istre. Riječ je o investiciji vrijednoj 90.000 eura (oko 660 000 kuna), a sam projekt trajao je oko dvije godine - od nabave, tehničkih priprema, građevinskih radova i informatičke edukacije.

Pas heroj: Spasio bebu iz stravičnog požara noseći ju za pelene

Ova vijest razveselit će brojne vlasnike kućnih ljubimaca koji su do sada morali putovati u Italiju i Sloveniju, gdje ih je osim puta, CT ljubimca koštao oko 500 eura (oko 3.500 kuna). Veterinarska ambulanta Hajster usluge CT-a naplaćivati će po puno povoljnijoj cijeni, 2 000 kuna.

"CT je bezbolna metoda kojom se u isto vrijeme u snimanom dijelu tijela prikazuju kosti, meka tkiva, krvne žile. Inače, to je jedna od najboljih metoda za prikaz glave, vrata, organa prsnog koša, trbuha, zdjelice te koštano mišićnog sustava. Od velike je, dakle, koristi u postavljanju dijagnoze, procjeni proširenosti patoloških procesa te praćenju učinka liječenja brojnih bolesti - tumora, upalnih procesa (od upale pluća nadalje), bolesti krvnih žila", ističe doktor veterinarske medicine Henri Hajster, dodajući da je u praksi njemu i njegovim suradnicama ovaj CT potreban četiri puta tjedno.

Pas i njegova vlasnica oprostili su se u bolnici posljednji put

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.