Eko 05. rujna 2019.

Žena u kući s 97 pasa preživjela uragan Dorian

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Dala sam im posljednju poslasticu koju sam imala samo da im odvratim pozornost od buke uragana."

Ljude koji žive na Bahamima ili su se tamo zatekli početkom ovoga tjedna zadesio je razorni uragan pete kategorije - Dorian. Najsnažniji je to uragan u povijesti koji je udario Bahame, a broj poginulih osoba narastao je na 20.

Osim ljudi i kuća uraganom se pogođene i životinje, one koje su vlasnici nakon evakuacije ostavili iza sebe, ali i one koje su već ranije ostavljene te žive na ulicama.

Možda te zanima... Nizozemska postala prva zemlja bez uličnih pasa, kako su to uspjeli? Eko

Chella Phillips na svojem je Facebook profilu podijelila fotografije 97 pasa s kojima se sklonila od uragana. "Njih 79 nalazi se u mojoj spavaćoj sobi", napisala je na svom Facebook profilu.

Neke poznate stranice, kao što je The Dodo, prenijele su informaciju kako je svih 97 pasa spašeno uoči uragana. Ali istina je da je većina pasa već bila kod nje, a nekoliko dana prije udara Doriana spasila je još desetak pasa.

No, prije jedanaest godina Phillips se doselila na Bahame te je velika ljubiteljica pasa, a iako nema službeno sklonište ili službenu organizaciju, već četrnaest godina bavi se zbrinjavanjem napuštenih pasa.

 | Author: Facebook/Ante Bagarić Foto: Facebook/Ante Bagarić

Nakon udara uragana na Bahame, kuća u kojoj se nalaze bila je poplavljena te su bili bez struje, a pumpe za izbacivanje vode su otkazale, pa su ostatak vode morali izbacati ručno. No, unatoč tome na Facebooku je napisala kako "Svi se ovdje slažu i pozdravljaju pridošlice s veselim mahanjem repa."

 | Author: Facebook/Ante Bagarić Foto: Facebook/Ante Bagarić

Na Facebooku upravlja stranicom "The Voiceless Dogs of Nassau" posvećenoj psima lutalicama u glavnome gradu Bahama.

Možda te zanima... Prijatelji životinja apeliraju: "Životinje nisu za pod bor" Eko

 | Author: Facebook/Ante Bagarić Foto: Facebook/Ante Bagarić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.