Eko 12. svibnja 2011.

Zeleno i moda dobar su par

Zoran-Aragovic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zoran Aragović, poznati dizajner koji će u sklopu Green City Fashion Show-a predstaviti svoju novu kolekciju inspiriranu prirodom, otkrio je kako on vidi spoj mode i ekologije, što je pripremio za nadolazeći modni događaj, a predložio je i nekoliko savjeta uz koje svi možemo pridonijeti očuvanju naše okoline

Modno-ekološka priča

Zoran Aragović, dizajner koji se krije iza modnog imena Bite My Style, jedan je od pet poznatih hrvatskih dizajnera koji će na Green City Fashion Show-u predstaviti svoju kolekciju inspiriranu prirodom.

Ova modna revija odvija se u sklopu drugog po redu Green City Project-a koji organizira Marko Lasić Nered, a njime se želi ukazati na važnost zaštite okoliša i podići ekološka osviještenost građana.

Green City Fashion Show održat će se 21. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti, povodom obilježavanja Dana zaštite prirode. Zoran Aragović otkrio nam je kako je došlo do suradnje u ovom projektu te što je pripremio za nadolazeći događaj.

‘Sa organizatorima Green City Projecta poznajem se već neko vrijeme, surađivali smo na određenim glazbenim projektima, pa sam se rado odazvao njihovom pozivu da sudjelujem u ovoj modno-ekološkoj priči’, priča Zoran Aragović.

Cvjetni uzorci kao asocijacija na prirodu

Kolekcija koju će predstaviti na Green City Fashion Show-u inspirirana je prirodom: ‘Kolekciju sam zamislio u cvjetnom tonu. Na odjeći i to prvenstveno haljinama dominiraju cvjetni uzorci kao jasna asocijacija na prirodu odnosno ekologiju.

Sastoji se od deset kreacija, a namijenjena je prije svega djevojkama koje su hrabre, koje modu ne doživljavaju toliko ozbiljno i koje vole biti zamijećene’, kaže.

I ova će revija biti u Zoranovom prepoznatljivom dizajnerskom rukopisu, šarena, vesela, puna pozitivne energije i raspoloženja, a uz odjeću predstavit će i torbe koje će pratiti estetsku priču cijele kolekcije.

‘Volim te naizgled nespojive kombinacije - miks cvijeća, prugica, točkica - jer čine odjeću upečatljivom’, opisuje Zoran svoj eklektični dizajnerski stil.

Kada je u pitanju prezentacija njegovih kolekcija, Zoran se uvijek odlučuje za dinamične revije.

‘Želim da se ljudi dobro zabave i vjerujem da će se svaki od dizajnera na Green City Fashion show-u potruditi da publici ne bude dosadno, te da ćemo ih poštedjeti monotonih i klasičnih revija’, govori.

Mala djela čine razliku

S obzirom da je ova modna revija jedan od događaja koji se održavaju u sklopu Green City Project-a, Zorana smo pitali koliko je aktivan kad je u pitanju zaštita okoliša.

’Trudim se biti ekološki osviješten, iako mislim da premalo razmišljamo o tome.

Nekako uzimamo sve zdravo za gotovo, ali sitnice poput racionalnog trošenja vode i selekcije nekih otpadaka koji se teško razgrađuju, mogu puno pridonijeti očuvanju okoliša’, priča mladi dizajner koji Green City Project smatra važnim jer kroz taj pozitivan, zeleni predznak može pokazati i svoj rad.

Više info: Green City Project

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.