Eko 12. listopada 2011.

ZeGeVege te čeka!

Zegevege_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posjeti 4. ZeGeVege 14. i 15. listopada na Trgu bana Jelačića i postani dio ovog festivala održivog življenja! Očekuju te brojni izlagači i izvođači, zdrava hrana, nagrade, besplatno šminkanje i masaže, te posebna gošća, UN-ova ambasadorica dobre volje i aktivistica za prava životinja, Heather Mills

U četiri godine održavanja ZeGeVege festival posjetilo je više od 35.000 ljudi, a sam festival postao je popularan zbog jedinstvene ponude te je prepoznatljiv putokaz prema održivom načinu življenja. Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći svima da koriste za život neophodne prirodne resurse bez uništavanja okoliša, ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih osoba.

Podrška Heather Mills

Ovogodišnji ZeGeVege festival održivog življenja održat će se na Trgu bana Jelačića u petak 14. listopada od 10 do 22 sata i u subotu 15. listopada od 9 do 15 sati. Posebna gošća koja će podržati ZeGeVege festival je UN-ova ambasadorica dobre volje i dugogodišnja aktivistica za prava životinja Heather Mills. Posjetiteljima ZeGeVege festivala Heather Mills će se obratiti u petak, 14.10. u 16 sati  kada će održati govor o važnosti održivog življenja i biljne prehrane, a nakon toga će u 17:30 sati u Mercator centru u Ulici Grada Vukovara 269B kuhati za predstavnike medija i posjetitelje.

Na 4. ZeGeVege festivalu predstavit će se više od 50 izlagača - proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša. Očekuju te i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Na pozornici će se odvijati dvodnevni zabavni program, uključujući i večernji program, u kojemu će nastupati razni izvođači, od dječjih zborova Kikići i Genijalci, humanitarnog projekta protiv nasilja među djecom 'Bubanj sve lakše podnosi' do izvođača kao što su etno zbor Čipkice, Elma, Irish Maiden, Pop Rock Akademija i Ištvan Varga.

Uživaj u zdravim i ukusnim jelima

Moći ćeš uživati u različitim glazbenim i plesnim profilima poput jazza, pop-rocka, hip-hopa, etna, standardnih i latinoameričkih plesova, trbušnih plesova, irskog i indijskog plesa, tribala, capoeire, salse, zumbe fitnessa i street dancea.

Restoran ZeGeVege festivala ugostit će Antona Rudana, 'Šumskog kuhara' poznatog po jelima od samoniklog bilja. Posjetitelji festivala moći će probati zdrava i ukusna jela po promotivnoj cijeni. Ako kupiš obrok u restoranu možeš sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti više od stotinu nagrada izlagača ZeGeVege festivala! Neke od nagrada su noćenje u pansionu s V-oznakom, zdravi veganski prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi koji nisu testirani na životinjama, knjige, masažeri, začinsko bilje, anatomski jastuci i loptice za pranje rublja.

Edukativni sadržaji

Uz dječji kutić i radionice, bit će dostupno besplatno šminkanje, friziranje i masaže proizvodima koji nisu testirani na životinjama. Također, moći ćeš kušati brojne degustacije raznih biljnih prehrambenih proizvoda i eko povrća, vidjeti ekološke inovacije te iskoristiti prednosti prigodnih prodaja i popusta.

ZeGeVege festival nudi edukativne sadržaje i kroz video kutak, gdje ćeš moći pogledati novi film 'Povezati se' ('Making the Connection') o održivom načinu života. Bit će postavljeno reciklažno dvorište kako bi se svi potaknuli na razvrstavanje otpada i brigu za okoliš i životinje.

Štedne žarulje i električni automobil

Sve štandove osvjetljavat će štedne žarulje, dok će restoran biti osvijetljen led žaruljama. Bit će predstavljeni i električni automobil, električni bicikli i mnoge druge zanimljivosti.

ZeGeVege festival odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, na prvi dan održavanja posjetit će ga gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a potporu mu je dao i ured predsjednika Republike, Ive Josipovića.

Program i više informacija o ZeGeVege festivalu potraži na www.zegevege.com i www.prijatelji-zivotinja.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.