Eko Miss(ija) bez plastike 19. prosinca 2018.

Bez presedana: Za dvije godine više nećemo koristiti plastične tanjure, slamke i štapiće za uši!

Plastika_More1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Europska unija postigla je dogovor o zabrani korištenja plastike za jednokratnu upotrebu poput plastičnih tanjura ili slamki, objavilo je u srijedu rano ujutro austrijsko predsjedništvo.

Možda te zanima... Uginuli kit imao 6 kilograma plastike u trbuhu, 116 šalica i dvije japanke Eko

Savezna austrijska ministrica za održivost i turizam Elisabeth Koestinger u tvitu je napisala da je dogovor postignut opisujući to "prekretnicom u našim naporima da smanjimo plastični otpad".

Okvirni dogovor trebaju službeno potvrditi zemlje članice EU-a i parlament EU i očekuje se da će stupiti na snagu za dvije godine. U svibnju Europska komisija predložila je zabranu niza plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu za koje postoje alternative koje nisu od plastike istodobno smanjujući korištenje predmeta poput jednokratnih plastičnih posuda za hranu.

Plastika_More1 Možda te zanima... Plastika u moru prijeti našem okolišu Eko Uginula_Uljušara Možda te zanima... Pronađena plastika u želucima kitova! Eko

Više od 80 posto otpada u morima čini plastika, navela je tada komisija. Plastični otpad posebni je problem u svjetskim morima jer se sporo razgrađuje i njegovi tragovi često se pronalaze u životinjskim vrstama poput kornjača, kitova ili ptica kao i u plodovima mora kojima se hrane ljudi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.