Eko 22. siječnja 2020.

Vrgorac zabranio korištenje jednokratne plastične ambalaže

Foto: Getty Images
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vrgorac je upravo postao najekološkijim gradom u Hrvatskoj i rekao je 'STOP' plastici.

U ponedjeljak je, gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, direktorima i ravnateljima gradskih ustanova dao naputak o zabrani korištenja plastične ambalaže u gradskim ustanovama kao i na gradskim manifestacijama, a nju bi trebala zamijeniti ambalaža od stakla i biorazgradivog papira, prenosi 24sata.

Možda te zanima... 6 načina kako smanjiti uporabu jednokratne plastike Eko

Na svojoj Facebook stranici Pranić je napisao: "Zaostajemo u procesima odvajanja otpada. Ne želim pričati romane što nas je dočekalo po pitanju otada prilikom preuzimanja dužnosti. Od minusa prema Fondu do nedostatka bilo kakvih projekata. Moramo napraviti iskorake ako želim poboljšati trenutno stanje. Projektiramo reciklažno dvorište, čekamo spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Trebamo u procese krenuti od sebe. Na jutrošnjoj koordinaciji s direktorima i ravnateljima gradskih institucija dao sam naputak oko nekoliko stvari", te je nastavio kako zahtjeva:

  • odvojeno prikupljanje korištenog papira u svim gradskim institucijama i
  • zabranu korištenja jednokratne plastične ambalaže u radu gradskih institucija i manifestacija koje se financiraju iz gradske blagajne.

Također, izdan je i naputak o "prestanku konzumiranja flaširane vode na radnim sastancima u gradskoj upravi i gradskim vijećima jer imamo našu vodu iz gradske mreže. Nije stvar ušteda, već principa, a principi trebaju krenuti od nas samih", zaključio je gradonačelnik sada najekološkijeg grada u Hrvatskoj.

Možda te zanima... Nakon vrećica, Francuska proširila zabranu uporabe jednokratne plastike Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.