Eko Postani naš Eko junak i osvoji sportski bicikl! 20. siječnja 2017.

Video: Svako naselje može biti ekološko, a ovo selo to i dokazuje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada bi veći broj naselja na svijetu proizvodilo hranu i energiju za svoje potrebe te brinuo o reciklaži i očuvanju energije, naš planet bi postao puno čišći i ugodniji za život. Već postoji niz naselja koja predstavljaju oblik održivog razvoja, no ljudi u ovom selu stu otišli kroak dalje.

Riječ je o selu Green Bridge Farm u američkoj državi Georgiji, a u kojoj se nalaze energetski učinkovite kuće sagrađene od obnovljivih materijala. Građani uglavnom hodaju ili voze bicikl, a kada im je potreban prijevoz dijele vožnju automobilom s drugim mještanima. 

Otkrivamo zašto je Butan zemlja sreće

Stanovnici zajednice rade 

Vrlo često zajedno večeraju, a rad u vrtu je važan dio svakodnevng života. Eko selo ima 80 posto manji štetan utjecaj na okoliš u odosu na klasična naselja. 

Klimatske promjene su naša realnost. Svi smo dužni učiniti nešto u vezi toga. Stoga mi živimo u zajednici koja zajedničkim snagama nastoji smanjiti emisiju ugljikovog dioksida i drugih stakleničkih plinova.“, navodi Michael Maddox, utemeljitelj Green Bridge Farm.

U videu pogledaj kako izgleda njihova zajednica i saznaj koliko bi se smanjilo zagađenje okoliša kada bi sva naselja postala ekološka. 

WWF objavio izvještaj: postoji li šansa za oporavak planeta?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.