Eko 15. travnja 2019.

Ugrožena kornjača vratila se na plažu, no dočekalo ju je neugodno iznenađenje

Foto: screenshot/twitter
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na svijetu je sve više ugroženih vrsta životinja za čije izumiranje su dijelom zaslužni i ljudi.

Jedna od njih je i zelena morska kornjača, čija je populacija u stalnom padu zbog lovokradica koje ih love zbog mesa i jaja, koja se vratila na plažu u atolu Noonu na Maldivima. Poznato je da se ženke kornjača vraćaju na mjesto gdje su rođene kako bi položile jaja. No umjesto da pronađe prikladno mjesto, ova zelena kornjača pronašla je samo asfalt. 

Za lokalni portal The Edition izvor s otočnog vijeća Maafaru je izjavio: ''Unatoč izgradnji avionske piste, učestalost kojom kornjače posjećuju otok zbog gniježđenja nije smanjena.''

Možda te zanima... Otkrili vrstu kornjače za koju se vjerovalo da je izumrla Eko

Lokalni izvori također navode kako je kornjača bila u dobrom stanju te je puštena natrag u more, a pretpostavlja se da je godinama putovala na plažu kako bi položila jaja. 

 | Author: Screenshot Facebook Foto: Screenshot Facebook

Izgradnja aerodroma završila je u kolovozu prošle godine, ali postoje i planovi da se na tom području izgradi i hotel i odmaralište. Ovaj projekt  financirao je 'Abu Dhabi fond za razvoj' sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a sama pista je duga 2 kilometra te može primiti šest zrakoplova. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.