Eko 04. siječnja 2018.

U Zagrebu postavljeni podzemni kontejneri za razvrstavanje otpada

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagreb je dobio prve podzemne kontejnere za smeće. Prednost podzemnih kontejnera su smanjenje neugodnih mirisa, izostanak prisutnosti kontejnera sa smećem na javnim gradskim površinama i nemogućnost paljenja otpada.

"Spremište se sastoji od dva spremnika za plastiku te po jednog za papir, staklo i tekstil Treba vremena da građani steknu ekološku kulturu i naviku odvajanja otpada, poručio je u utorak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom predstavljanja prvih podzemnih spremnika za otpad koje je nabavio.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Podzemni zeleni otoci postavljeni su na tri lokacije - dva u Kranjčevićevoj ulici te jedan u Primorskoj. Spremište se sastoji od dva spremnika za plastiku te po jednog za papir, staklo i tekstil, a jedan košta 180.000 kuna", piše 24 sata. Radnici Čistoće će spremnike prazniti pomoću hidrauličkog pogona koji će na površinu dizati pune spremnike te će ih prazniti na uobičajen način.

Zvuku Možda te zanima... Zagađenje bukom sve opasnije Eko
U planu je da i ostatak grada s vremenom dobije podzemne zelene otoke, a kako je objasnila direktorica Čistoće Marina Lovrečki ostale će po gradu postavljati kako se koja ulica bude obnavljala, piše Poslovni Dnevnik. Obvezno odvojeno prikupljanje otpada u Gradu Zagrebu počet će od 1. veljače 2018. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.