Eko 21. studenoga 2022.

U Zagrebu održana Međunarodna izložba mačaka, pogledaj kako je bilo

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL Izložba mačaka održana u zagrebačkom Domu sportova
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na izložbi smo mogli vidjeti neke od najrjeđih pasmina danas, uključujući "mačku vukodlaka"

U zagrebačkom Domu sportova proteklog vikenda mogli smo vidjeti neke od najslađih maca na svijetu, ali i pasmine s kojima se nemamo priliku susresti često. Iako je svakom mačkopljupcu njihova maca najljepša, na izložbi koju organizira Klub ljubitelja mačaka Felis Croatia našle su mačke uistinu posebnog izgleda i karakteristika. Klub Felis Croatia najveći je felinološki klub u Hrvatskoj po broju aktivnih uzgajivača pasminskih mačaka te aktivno sudjeluje ne samo u izložbama ove vrste, nego i humanitarnim akcijama te pomaže udrugama koje se brinu o napuštenim životinjama. 

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Među brojnim njuškicama našle su se i one najrjeđih pasmina kao što su egzotična kratkodlaka mačka, singapurske mačke, cashmere mačke poznate i kao dugodlake bengalske mačke, ragdoll kao i mačke koje neodoljivo podsjećaju na divlje i velike rođake poput leoparda.

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Najneobičnija od njih sigurno je pasmina Lykoi koja je priznata tek prije desetak godina. Radi se o pasmini koju karakterizira posebno krzno nastalo genetskom mutacijom, a zbog kojeg je dobila nadimak vukodlak. Oba dana birale su se pobjednice u nekoliko kategorija - mačići, odrasle mačke i kastrati.

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U nastavku pogledaj kako je bilo. 

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL  | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL  | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL  | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL  | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Možda te zanima... Dnevna doza osmijeha: Japanske ulične mace u najslađim pozama Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.