Eko 25. travnja 2018.

U zagrebačkom ZOO okotilo se mladunče zebre

Foto: ZOO Grada Zagreba
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrebački ZOO objavio je veselu vijest da je zebra Sabina postala majka i na svijet donijela zdravo mladunče koje je već nakon petnaest minuta stalo na svoje noge. Mladunče je majka okotila na na Svjetski dan planete Zemlje koji se obilježava 22. travnja.

U međuvremenu je mladunče napravilo i prve korake, a nestabilan hod iz sata u sat postaje sve sigurniji. Za sada u stopu prati majku što zbog sisanja mlijeka, a što zbog sigurnosti. Naime, prvih dana mlado je uz majku daleko od drugih zebri kako bi ju naučilo prepoznavati vidom, njuhom i sluhom.

Iako tata Gustav štiti krdo, mama je prvi red zaštite. Simpatičan mališan, podrijetlom iz Afrike i još nema prepoznatljiv crno-bijeli uzorak. Naime, na bijelom se krznu sada ističu smeđe pruge, objavili su na službenim stranicama ZOO-a.

 | Author: ZOO Grada Zagreba Foto: ZOO Grada Zagreba

"Najmlađi član zagrebačke obitelji zebra u trenu je postao ljubimac djelatnika i posjetitelja Zoološkog vrta. Ne znamo još kojeg je spola. Pretpostavlja se da je ženka, no sa sigurnošću ćemo to utvrditi tek kada se počne odvajati od majke. U ovom razdoblju naš je posao poštivati prirodu", kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Možda te zanima... Mačke i introverti imaju četiri zajedničke osobine Eko Možda te zanima... Urnebesan video: Život s mačkom vs. život bez mačke Eko

U Zoološkom vrtu grada Zagreba prošlo je mladunče zebre na svijet došlo 2015. godine. Tata Gustav ponosan je na svoje potomstvo, a njegovu obitelj ponosni su i djelatnici Vrta. Naime, prije mladunčeta iz 2015. godine u Maksimiru nije bilo mladunaca zebre više od deset godina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.