Eko 27. studenoga 2019.

U petak novi prosvjedi za klimu u Zagrebu i Osijeku

Foto: missZDRAVA
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagreb - 14 sati, Trg sv. Marka te Osijek - 15 sati, Rondel Velikana.

U petak 29. studenog 2019., inicijativa mladih FridaysForFuture Hrvatska (FFF Hrvatska) organizira prosvjede u dva hrvatska grada - u Zagrebu u 14 sati na Trgu sv. Marka te u Osijeku u 15 sati na Rondelu Velikana.

Možda te zanima... Uz povike 'Eko - ne ego' i Hrvati su prosvjedovali za klimu! Eko

U Splitu nije najavljen prosvjed, no objavljeno je da će se u subotu 30. studenog 2019. održati akcija čišćenja na plaži Bačvice na dijelu prilagođenom osobama s invaliditetom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Di si 29.11.?

A post shared by Fridays For Future Croatia (@fff_croatia) on

"Pokret mladih za klimu prije godinu dana pokrenula je mlada, tada 15-godišnja Greta Thunberg. Od tada, taj pokret dostigao je globalne razmjere. No nažalost, šume i dalje bivaju uništene, životinje gube svoje staništa, a mi se ne više toliko polako, već jako brzo krećemo gušiti u vlastitome smeću. I zato u petak, 29.11.2019, ponovno prosvjedujemo. Ponovno prosvjedujemo protiv onih koji i dalje ispred naše budućnosti stavljaju vlastitu zaradu. Protiv onih kojima nije bitno kako će društvo izgledati za 10 godina pa ga zato uništavaju radi lakog profita. Prosvjedujemo za one koji se za sebe ne mogu izboriti sami. Također, prosvjedujemo i za nas same. Jer i mi želimo živjeti i doseći starost i da naša djeca ne moraju za nama čistiti naše pogreške", stoji u opisuju događaja Globalni prosvjed za klimu- Zagreb na Facebooku.

"Izvanredno stanje proglašeno je u Veneciji zbog druge najveće poplave u zadnjih 50 godina. U 2019. vidjeli smo Amazonu, Sibir, Indoneziju, Angolu, Zambiju, a sada i Australiju u plamenu. Zabilježene su najviše ikad temperature u Europi, SAD-u i na Greenlandu. Toliko upozorenja je izdano, ali još uvijek stojimo na mjestu", stoji na Facebook stranici School Strike 4 Climate Croatia na kojoj su objavljeni i zahtjevi mladih Vladi i Saboru. Na popisu se nalazi osam zahtijeva.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.