Eko 22. rujna 2021.

U centru Zagreba danas neće biti automobila!

Foto: shutterstock :Uže središte Zagreba danas će, na Europski dan bez automobila, biti zatvoreno za motorna vozila, pa se vozačima savjetuje da koriste javni prijevoz
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Grad Zagreb izvijestio je da će Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti obilježiti 21. Zagrebačkom žbicom, tradicionalnom vožnjom biciklima!

Uže središte Zagreba danas će, na Europski dan bez automobila, biti zatvoreno za motorna vozila pa se vozačima savjetuje da koriste javni prijevoz, a u kasno popodne bit će održana tradicionalna vožnja biciklima Zagrebačka žbica, s naglaskom na ekološku vrijednost takvog načina kretanja.

Promet u užem središtu bit će zabranjen od 8 do 20 sati, izvijestila je zagrebačka policija, napominjući da će zonom zabrane, uz hitnu pomoć, vatrogasce, policiju i vozila pod pratnjom, moći prometovati komunalna i vozila javnog prijevoza, taksi te vozila osoba s invaliditetom. Policija savjetuje vozačima da na Europski dan bez automobila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba, a vozačima dostavnih vozila da dostavu u centru grada obave do 7 sati.

Dan bez automobila!

Sudionike u prometu pozvali su također da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju te da postupaju u skladu s uputama policijskih službenika i redarske službe. Grad Zagreb izvijestio je da će Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti obilježiti 21. Zagrebačkom žbicom, tradicionalnom vožnjom biciklima, kojoj će se ove godine pridružiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Žbica počinje u 18 sati na Zrinjevcu i vozit će se na sedam kilometara dugoj trasi po užem gradskom središtu, promičući svakodnevno kretanje biciklom i stavljajući naglasak na bicikl kao ekološki prihvatljivo vozilo, izvijestio je Grad Zagreb, koji Zagrebačku žbicu organizira s udrugom Moj bicikl, Biciklističkim klubom Opušteno i Pedicab Zagreb.

 

Bicikl-Posao Možda te zanima... Na posao idi javnim prijevozom ili biciklom, a ako voziš izmjenjuj se s kolegama! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.