Eko Miss(ija) bez plastike 15. srpnja 2019.

Testirala sam prirodne proizvode za tijelo bez ambalaže i provjerila koliko su praktični!

Foto: Foto: INA

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lushovi proizvodi oduvijek su mi se činili jedinstvenima, prvenstveno po svojoj ambalaži koja se reciklira ili nedostatku iste, a onda i po filozofiji tvrtke. Stoga sam odlučila probati njihov losion za tijelo, gel za tuširanje i sapun i provjeriti jesu li stvarno nešto posebno.

Svatko tko je prošao pored Lushove prodavaonice osjetio je intenzivan miris njihovih proizvoda, ali oni nisu poznati samo po tome. Oni su tvrtka budućnosti koja ne testira proizvode na životinjama, koriste 100% vegetarijanske sastojke, njihovi proizvodi su ručno rađeni, a sada su se okrenuli "golim" pakiranjima. Gola pakiranja su upravo ovaj losion, gel za tuširanje i sapun koji sam odabrala, a odabrala sam ih jer ne koriste nikakvu ambalažu jer tvrtka želi spriječiti prekomjerno pakiranje proizvoda kako bi se smanjio udio plastike i sličnog otpada. 

Sapun "Golden Pear"

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Sapun u obliku kruške dovoljan je razlog da ga probaš pa sam to i odlučila. Na moje iznenađenje korištenjem ovog sapuna nisam osjetila miris kruške, ali sam osjetila miris citrusa što je za mene još i bolja opcija. 

U nanošenju ovog proizvoda nema previše filozofije, ali posebno mi se svidjelo što su mi ruke jako dugo mirisa, a nisu mi bile suhe kao što budu nakon pranja drugim vrstama sapuna. Preporučujem ga svakome tko želi izbjeći osjećaj suhoće nakon sapunanja ruku. 

Gel za tuširanje "Cinders"

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Korištenje gela za tuširanje u čvrstom stanju je velika promjena za mene jer već godinama koristim različite gelove za tuširanje koji su u bočicama pa sam gotovo zaboravila kako je tuširati se nečim sličnim sapunom. Kako koristiti Lushov gel za tuširanje? Na prvi pogled izgleda kao sapun, ali je napravljen od istih sastojaka kao i gelovi za tuširanje. Prije nanošenja na tijelo važno je utrljati ga između mokrih ruku. Možeš ga nanositi na cijelo tijelo, ali važno je dobro ga isprati. Obavezno ga čuvaj na suhom mjestu. 

Gel za tuširanje mi se svidio, a kao i svi Lushovi proizvodi oduševila me dugotrajnost mirisa. No, posebno bih ga preporučila jer ovim gelom za tuširanje možeš izbjeći nepotrebno korištenje proizvoda s plastičnom ambalažom

Losion za tijelo "Charity Pot"

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Neobično pakiranje, neobičnog proizvoda. To je losion u krutom stanju od veganskih sastojaka koji stvarno omekšava kožu. Nakon što sam nekoliko puta nanijela losion na tijelo uspjela sam omekšati dijelove tijela za koju je tipična suha ili ispucala koža, kao što su laktovi i pete. Losion je intenzivnog mirisa grejpa i naranče, a sadrži i tonove bademovog ulja.

Kako je ovaj losion jedinstven po svom obliku i krutom stanju, prije nanošenja sam tražila uputstva za upotrebu. I pronašla sam ih. 

Utrljala sam ga izravno na suhu kožu, masirala losion po cijelom tijelu, a malo duže sam se zadržala na područjima koji su posebno suhi i rezultati nisu izostajali. Važno je čuvati ga na hladnom i tamnom mjestu. 

Koliko su proizvodi praktični? 

Sapun mi je bio najjednostavniji za korištenje, vjerojatno zato što sam se navikla koristiti i druge sapune u ovom obliku. Gel za tuširanje je bio manje praktičan jer koliko god sam željela koristiti nešto bez ambalaže, korištenje nečega u obliku sapuna je vrlo nepraktično prilikom tuširanja jer je teže doći do nekih dijelova tijela. Isto vrijedi i za losion za tijelo, ali sam se odlučila nastaviti koristiti ovaj proizvod jer zbog njegove sposobnosti omekšavanja tijela vrijedi uložiti više napora u razmazivanje. 

Pohvala Lushu što je stavljanjem ovakvih proizvoda bez plastične ambalaže dao svoj doprinos borbi protiv jednokratne plastike u kozmetici.

Možda te zanima... Zaposlenici Lusha goli posluživali kupce kako bi upozorili na opasnost od plastike Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.