Eko Eko dom 04. lipnja 2018.

Student izumio bocu koja se počne razgrađivati čim ju isprazniš, a možeš ju i pojesti

Foto: Screenshot YouTube
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovo ekološko otkriće studenta industrijskog dizajna na umjetničkoj akademiji na Islandu, Arija Jonssona, moglo bi promijeniti korištenje plastičnih boca zauvijek! Iako su poznate kao najveći zagađivači, plastične boce bi se mogle promijeniti u nešto sasvim suprotno, saznajemo od portala Mind Foster.

Ovu bocu Jonsson prvi je put predstavio na festivalu dizajna u Reykjaviku, a osim što se boca sama razgradi nakon što joj isprazniš sadržaj, možeš ju slobodno i pojesti jer je posve napravljena od algi.

Ari je bio zabrinut oko toga što se događa s našim planetom pa je odlučio nešto poduzeti oko toga. 

"Otkrio sam da 50% sve plastike se koristi samo jednom i onda se baci, a svi znamo kako plastika utječe na naš okoliš. Zato sam došao na ovu ideju. Trebamo zamijeniti svu tu plastiku.", rekao je. 

"Trebamo se zapitati, zašto koristimo materijale kojima trebaju stotine godina da bi se razgradile u prirodi kako bi samo jednom pili iz njih i onda ih bacili", nastavio je. 

...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života...

Jonsson kaže kako ne može garantirati da je ovo savršeno rješenje za problem s plastičnim bocama, ali je dobar početak koji bi nam mogao pomoći u traženju novih načina rješenja. 

Kaže i kako je prebacivanje na boce koje se mogu više puta koristiti također dobra ideja , ali i to ima svoje pozitivne i loše strane, baš kao i njegov projekt pa što se više ideja nađe za rješavanje tog problema, tim bolje. 

Materijal koji je on koristio zove se agar, potiče od algi i želatinaste je konzistencije. Boca ima još jednu dobru stranu u usporedbi s plastičnima, a ta je da ostaje hladna, čak i kad je vani vruće.

Ostane li puna vode, zadržat će oblik, no čim ju isprazniš počet će se razgrađivati. 

Recikliranje za početnike

Uginula_Uljušara Možda te zanima... Pronađena plastika u želucima kitova! Eko Plastične_Boce Možda te zanima... Napravi i ti svoj držač za kišobran od obične plastične boce Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.