Eko 22. travnja 2021.

Stop plastici: Isprobali smo deterdžente u rinfuzi koji čuvaju prirodu i tvoj novac!

Foto: Privatna arhiva
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje ekipa missZdrave odlučila je dati svoj doprinos zaštiti prirode, kupiti originalne deterdžente u rinfuzi i istražiti više o njima.

Naša današnja tema svakako su inovativni deterdženti u rinfuzi koji se ističu kao veliki prijatelji okolišu i pobornici ekologije. Žabac Food Outlet pazi na prirodu i zalaže se za ekologiju, tako je prije četiri godine zaslužio nagradu za najinovativniji proizvod - deterdžent u rinfuzi.

Naime, osim što su sjajna ideja pokazali su se i kao super izbor za sve koji žive zeleno, a svakako i odličan povod drugim lancima supermarketa da razmisle o uvođenju takve ponude.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Poznato je kako je plastika globalni neprijatelj broj jedan, a svake minute kupi se milijun plastičnih boca u svijetu, što znači da će ih u moru do 2050. biti više nego riba. Slično je i s plastičnim slamkama za piće. Sitne su, tanke, a na svjetskim obalama ih godišnje završi 8,3 milijarde komada, ali čine samo 0,025 posto zagađenja plastikom, što je mali broj u odnosu na plastične boce, vrećice, ambalažu za hranu i sav onaj otpad koji se sidri na morskom dnu.

Možda te zanima... Krivica je na svima: Zbog ovog godišnje umre 100 000 morskih sisavaca Eko

Dakle, glavni krivac za ekološku katastrofu obične su boce za vodu i bezalkoholna pića. U svijetu se svake minute kupi milijun plastičnih boca ili oko 20.000 svake sekunde, čineći trećinu cjelokupnog plastičnog smeća u svijetu.

Iz podmorja na jugu Dalmacije izvadili 20 tisuća plastičnih boca

Prilikom kupovine deterdženta u rinfuzi možeš donijeti vlastite boce te tako učiniti veliku uslugu okolišu. Ako pak boce ne doneseš cijena je 2,30 kuna, a prilikom svake sljedeće kupovine je besplatno. No, svakako mislimo da je donošenje boca bolja opcija za tvoj džep i prirodu. Cijene možeš pogledati na fotografiji.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Od sredstva za posuđe, omekšivača za rublje, deterdženta za rublje, univerzalnog sredstva, sredstva za sanitarije i stakla, sve to možeš pronaći po najpovoljnijim cijenama. A što je najbolje od svega možeš uzeti točno onoliko koliko ti treba, ni manje ni više. Što je idealan izbor za studente kojima možda ne trebaju velike količine sredstava jer ne peru odjeću svaki dan kao njihove majke. Ova ideja zaživjela je prije četiri godine, a s obzirom na doprinos okolišu nadamo se da će živjeti bar još godina sto!

Možda te zanima... Vrijeme je za buđenje: Plastika i u novootkrivenoj vrsti rakova! Eko
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ExtremeUslugazajma

      Trebate li zajam? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.