Eko 05. ožujka 2015.

Pesticidi iz hrane uzrokuju anksioznost

Pest-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pesticidi su kemijske ili biološke tvari koji se koriste na proizvodima namijenjenim za prehranu čovjeka, a u svrhu smanjenja štete koju tijekom proizvodnje, skladištenja ili transporta mogu uzrokovati razni nametnici. Pesticidi mogu poboljšati sigurnost hrane te produljiti rok trajanja

Doznaj više i riješi kviz!

Peri voće i povrće

Uporaba pesticida s jedne strane donosi mogućnosti konzumiranja raznolikijih namirnica u bilo koje godišnje doba, no s druge strane, može predstavljati potencijalni rizik čovjekovu zdravlju. Najčešći način na koji se čovjek izlaže pesticidima je unos hranom koja na sebi sadrži ostatke pesticida.

Adekvatnim pranjem voća i povrća (najbolje pod mlazom vode) te guljenjem njihove kore, značajno se, mogu(ponekad čak i u potpunosti) ukloniti ostaci pesticida u hrani. Također, s obzirom da sve namirnice ne sadrže ili ne sadrže jednake količine pesticida, konzumiranje raznovrsnih namirnica također je dobar način smanjenja izloženosti pesticidima.

Doznaj više i riješi kviz!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.