Eko 25. svibnja 2023.

Šetnja među krošnjama savršen je vikend izlet za cijelu obitelj

Pot med krošnjami
Foto: Instagram Pot med krošnjami
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Put između krošanja nalazi se u srcu moćne pohorske šume, na vrhu Rogle, na nadmorskoj visini od 1517 metara.

Za odlazak u prirodu tijekom sunčanih dana nam ne treba posebna motivacija, samo idjea gdje se uputiti. Jedna od odličnih lokacija kao stvorena za produženi vikend je izlet u slovenske šume, točnije Pot dem krošnjami ili Put između krošanja. Nalazi se u srcu moćne pohorske šume, na vrhu Rogle, na nadmorskoj visini od 1517 metara.

Put će vam pokazati zašto je priroda Pohorja jedinstvena. Zajedno ćete upoznati stabla lokalnih šuma, sve od korijena pa do vrhova krošanja. Postat ćete dio šumskog života i upoznat ćete mnoge životinjske i biljne vrste koje nećete pronaći nigdje drugdje. Put dužine od 1000 metara provest će vas kroz raznoliku šumu, gdje ćete naići na mnoga iznenađenja i nove stvari koje će vas naučiti o prirodnim procesima u šumi, o tome kako ih zaštititi i o zanimljivim činjenicama koje će vam pomoći da shvatite što šuma i njeni stanovnici trebaju za život i preživljavanje.

Dah će vam oduzeti pogled s tornja visokog 37 metara, zahvaljujući kojem ćete na dohvat ruke imati veličanstvena stabla stara desetke ili čak stotine godina. Ako radije želite samostalno istraživati, možete iskoristiti brojne informativne table koje su dio Puta između krošanja i pomoću kojih možete proučiti svaku točku na vodoravnom dijelu pješačkog puta. Edukativni i didaktički elementi obogatit će i proširiti vaše znanje o prirodi, njenoj zaštiti i ulozi šume. Ne samo za naše najmlađe posjetitelje, već i za mlade u srcu, koji još nisu izgubili dodir sa svojom avanturističkom stranom, na raspolaganju su i 24-metarske avanturističke postaje sa zaštitnim elementima.

Više informacija o stazi i ulaznicama potražite na službenoj web stranici

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.