Eko 05. travnja 2016.

Od sada tjestenina i ulja u rinfuzi!

Garden
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prateći nove trendove u maloprodaji, te istodobno osluškujući potrebe kupaca, u Gardenu se otvorio novi odjel gdje se može kupiti organska hrana bez ambalaže. Sve veća potreba za ekološki osviještenim življenjem, oživjela je stari koncept kupovine "na vagu".

Odgovorna kupovina bez suvišnog ambalažnog otpada koji zagađuje okoliš ulazi u svijest sve većeg broja ljudi. Koncept "hrana bez ambalaže" tzv. "nepakirana hrana" sve je više prihvaćena među osviještenim pojedincima koji sami biraju željenu količinu proizvoda/namirnice koju žele kupiti, a da pri tome što manje zagađuju okoliš.

Smanjen ambalažni otpad

Pogodnosti ovakvog načina kupovine su mnogobrojne - proizvodi imaju atraktivniju cijenu zbog uštede na ambalaži, pakiranju i brendiranju, a pri tome je zadržana visoka kvaliteta samih proizvoda te je smanjen ambalažni otpad. Način kupovine je vrlo jednostavan. Organski proizvodi su skladišteni u velikim propisno zaštićenim, zdravstveno ispravnim elementima/posudama tzv. rinfuzama. Kupac uzima koliko želi.

Proizvod se stavlja u papirnate vrećice ili staklene na koju se upiše šifra odabranog proizvoda. Nakon prve kupovine  staklenu bocu može se koristiti kod svake iduće kupovine. Nakon odabranog proizvoda i upisane šifre, djelatnik na blagajni oduzima težinu staklene boce te se plaća težina odabranog proizvoda. Također, kupac može donijeti vlastitu ambalažu koju prijavljuje djelatnici te može nastaviti kupovinu proizvoda.

Grahorice, sjemenke, začini i muesliji

Novi odjel GARDENon (ORGANSKI & NEPAKIRANO) u svoj asortiman uvrstio je žitarice, sjemenke, grahorice, rižu, tjesteninu, brašna, začine, hladno prešana ulja, mekinje, pahuljice i musli-je za doručak, suho voće, superfood hranu, šećer i sladove, čajeve, slatkiše, čokolade, kekse te kavu u zrnu.

Cjelokupan asortiman ima ekološki certifikat kao i svi ostali proizvodi u Gardenu. Svakako bismo izdvojili mogućnost kupovine hladno prešanih ulja od 2,5dcl pa na dalje, kao i ječmenog slada, agavinog i javorovog sirupa. Zanimljivost je i organska kava u zrnu koja će se moći samljeti na licu mjesta.

Isprobaj alat E brojevi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.