Eko 10. listopada 2017.

Reci zbogom neredu: Kako dobro organizirati dom

Foto: Školska knjiga
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi oni koji se bore s neredom u vlastitu domu dočekat će knjigu Toni Hammersley, američke „kraljice“ organizacije i uređenja doma, kao pravi spas. Ova blogerica, supruga i majka troje djece, uz prirodno urođenu sklonost organizaciji stvari, razmišljanjem i eksperimentiranjem dovela je do savršenstva organizaciju doma, bilo da je riječ o velikoj kući ili skučenu gradskom stanu.

Svoje savjete i rješenja za svaku prostoriju u domu ponudila je u knjizi Dobro organiziran dom– Knjiga korisnih savjeta u izdanju Školske knjige. Na dvjestotinjak stranica Toni Hammersley čitatelje upućuje kako organizirati dom, od kuhinje do garaže (uključila je i podrum, tavan, vrt, auto), kako se riješiti nereda i suvišnih stvari te kako sve pomno razvrstati i složiti da bi životni prostor bio udobniji i praktičniji. Pri tome Toni nudi domišljata rješenja, a čitateljima zadaje tjedne zadatke. Prostoriju po prostoriju, vođeni sigurnom rukom autorice, uredit ćete svoj dom i riješiti se viška stvari. Život će vam postati lakši, imat ćete više vremena za sebe i ponovno ćete zavoljeti svoj dom.

Možda te zanima... Najveći rasadnik bakterija u kućanstvu, a nije wc Eko

Toni Hammersley ima savjete za baš svaki životni prostor, a nudi i više od toga: primjere prije i poslije organiziranja, recepte za pripravu neškodljivih sredstava za čišćenje, prijedloge jelovnika tematskih večera, savjete za planiranje obroka i sastavljanje popisa za kupnju, pohranu i doniranje viškova, pranje i čišćenje...

Rješenja za dobro organizirani dom Toni Hammersley usavršila je vodeći svoju, iznimno popularnu internetsku stranicu o kućanstvu – A Bowl Full of Lemons (Zdjela puna limuna). Njezini savjeti i ideje za organizaciju, uređenje i čišćenje doma nadahnuli su tisuće i tisuće ljudi da iziđu na kraj s neredom i dobiju najviše od svojega životnog prostora. Uz detaljne upute, lijepe ilustracije i praktične kontrolne popise lako ćete se oprostiti od neuredne kuće. Ova će vam knjiga omogućiti da svoj dom – i život – dovedete u red i u njemu neopterećeno uživate.

Bilješka o autorici

Toni Hammersley osmislilaje, piše i vodi internetske stranice o kućanstvu www.abowlfulloflemons.net. Svake godine vodi i popularno natjecanje u trajanju od 14 tjedana kojim pomaže natjecateljima da sustavno organiziraju svoje domove i pobijede nered. Napisala je i knjigu o čišćenju doma Complete Book ofClean. Školovana je medicinska sestra i fotografkinja. Živi u Charlestonu, Južna Karolina (SAD), sa suprugom i troje djece.

Limun-Dom450X300_1 Možda te zanima... 6 recepata za sredstva za čišćenje od octa, sode bikarbone i limuna Eko

Iz uvodnog teksta. "U četiri zida svojeg doma nastojimo živjeti mirno i zadovoljno. Većinu vremena mačka i naš psić love se po kući, juha kipi po štednjaku. Hrpe prljavog rublja, sudoper pun tanjura i raspremljeni kreveti bodu nam oči. A između tih kaotičnih dana, onda kada život malo uspori, vidite tepih bez mrva i ulaštena vrata hladnjaka bez otisaka prstiju, kroz odškrinuta vrata smočnice uredno složene police. Za sretan dom potrebna je ravnoteža, a ne savršenstvo. U ovoj ću vas knjizi naučiti kako ćete u svojem domu održavati ravnotežu i opet se u njega zaljubiti, onako kao kada je postao vaš."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.