Eko 01. kolovoza 2019.

Prijatelji životinja: Na tržnicama se odvija ilegalna trgovina i mučenje životinja!

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od slika s hrvatskih tržnica, upozorili su Prijatelji životinja.

Takve scene životinja uobičajene su u Hrvatskoj te godinama potiču zgrožene građane na prijavljivanje takvih slučajeva kršenja niza propisa, alarmiraju Prijatelji životinja. "U Zagrebu se životinje izlažu pokraj kontejnera za otpad i na prilazu parkiralištu kod Trešnjevačke tržnice, kao i na raznim lokacijama sajmišta Hrelić. Ovakvi odvratni prizori zaista ne služe na ugled gradu Zagrebu te nije jasno zašto se takvo očito kršenje zakona i iskorištavanje životinja godinama tolerira. Prijatelji životinja uporno prijavljuju ovakve slučajeve i smatraju da je krajnje vrijeme da se u svim dijelovima Hrvatske iskorijeni nelegalna prodaja životinja", kažu u udruzi Prijatelji životinja.

 | Author:

Građani dojavljuju udruzi šokantne prizore životinja zatvorenih u male kaveze, i to na vrlo visokim temperaturama, bez mogućnosti sklanjanja i bez dostupne vode i hrane. U prodaji se mogu naći psi i mačke od kojih su neki vidljivo bolesni, zatim papige, golubovi, kunići, pilići i kokoši. "Velikom broju životinja izloženih za prodaju trebalo bi, prije svega, pružiti veterinarsku pomoć kako bi im se smanjila patnja, a trebalo bi i onemogućiti varanje građana prodajom životinja koje će trebati voditi veterinaru ili će životinje ubrzo nakon kupnje umrijeti zbog neliječenih bolesti", upozoravaju.

 | Author:

Iz udruge Prijatelji životinja ujedno pozivaju sve građane da ne sudjeluju ni na koji način u trgovini životinjama, već da umjesto kupnje posjete prepuna skloništa i udome psa ili mačku i tako učine dobro djelo te pomognu životinjama i lokalnim zajednicama koje ih moraju zbrinjavati.

Možda te zanima... U Zagrebu pas pao sa zgrade visoke 15 metara, ležao nepomičan! Eko Možda te zanima... Usvoji tigra: Tigrovi izumiru, a usvajanjem ih možeš spasiti! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.