Eko 01. kolovoza 2019.

U Zagrebu pas pao sa zgrade visoke 15 metara, ležao nepomičan!

Foto: Čitatelj 24sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sa zgrade Državne revizije u Tkalčićevoj ulici u samom centru Zagreba u nedjelju je, s nekakvih 15 metara visine, pao staford.

Nadam se da će preživjeti, ali izgledao je jako loše, ispričao nam je svjedok nesreće. "Čuli smo tupi udarac i vidjeli psa kako leži na podu. Svi su mu potrčali u pomoć, a ljudi su odmah pozvali i policiju", prisjeća se svjedok koji je za vrijeme pada sjedio na terasi preko puta.

Osim policije, šokirani građani zvali su i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Iako mu je pas krvav ležao na ulici, vlasnik, kaže naš sugovornik, dugo vremena nije dolazio. "Bio je kišni dan pa su turisti psa pokrili dekom. Konobari su donijeli suncobran da ga zaštite od kiše", prepričava očevidac.

U zgradi Državne revizije, s čijeg je krova pas pao, nalazio se samo zaštitar, koji nije želio reći ništa o nesreći. Nije izašao ni da vidi šo se događa. Pas je, pričaju svjedoci, za to vrijeme, krvavih ustiju nepomično ležao na pločniku. "Došla je policija, a dotrčao je i vlasnik nakon nekog vremena. Rekao je da mu je pas pobjegao iz stana na krov te pao", kaže naš sugovornik.

Iz policije kažu da je vlasnik preuzeo brigu o psu. Isto kažu i u Skloništu Dumovec.

Možda te zanima... Strašno: U Karlovcu provalnici palicom pretukli vatrogasnog psa! Eko

"Nakon što smo zaprimili telefonsku dojavu o ozlijeđenom psu u Tkalčićevoj ulici, tamo je odmah poslana naša terenska ekipa. Na lokaciji smo zatekli psa, no skrb o njemu preuzeo je njegov vlasnik, pa mi, tj. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, nismo imali razloga za daljnje postupanje", rekao nam je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje.

Vlasnik, inače mladić s prebivalištem u Tkalčićevoj ulici, ozlijeđenog psa odveo je u hitnu ambulantu Veterinarskog fakulteta. Veterinari se nadaju da će se pas uspjeti oporaviti. Ipak, slučaj je otvorio mnoga pitanja: Zašto je pas sam hodao krovom? Zašto vlasnik nije odmah izašao vidjeti što je s psom? Može li vlasnik kojem je pas pao s 15 metara visine ponovo voditi brigu o njemu?

Možda te zanima... Jednostavnim trikom provjeri je li staza prevruća za šape tvog psa! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.