Eko 19. travnja 2020.

Pretvori svoj vrt u biljni 'akvarij' uz pomoć jednostavnog trika

Foto: Screenshot: Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako do sada nisi čula za meduzu napravljenu od sukulenata - nemoj brinuti. U 'moru' ideja koje se nalaze na Internetu i društvenim mrežama kao što je Pinterest, ovo je jedna za koju smo sigurni da će te oduševiti.

Sukulenti su veoma popularna vrsta biljke u posljednje vrijeme, a sigurni smo da ta činjenica ima veze s minimalnom dozom pažnje koja je potrebna za brigu o njima. Iako će time i početnici, kada je u pitanju briga za biljke, biti oduševljeni, još jedan razlog njihove velike popularnosti jesu i različiti oblici i boje u kojima dolaze.

No, sada su ljubitelji vrtlarenja otišli i korak dalje i uz pomoć njih stvorili sanjive meduze koje 'lebde' unutar cvijetnjaka i tako odaju dojam 'biljnoga akvarija.'

Možda te zanima... Dodir ljubavi: Pogledaj čudesnu transformaciju udomljenih životinja Psiha i seks

Sve što trebaš za izradu ovoga jest - viseća košara, zemlja i dvije vrste biljaka - sukulent za gornji dio 'meduze' i sukulent ili drugu vrstu biljke za donji dio 'meduze'.

Uzmi dovoljno zemlje i napuni svoju viseću košaru gotovo do vrha. Zatim posadi pet visećih sukulenta s vanjske strane košare uz žicu koja stvara obrub. Nakon toga, uzmi pet ili šest odabranih sukulenata i posadi ih u unutrašnjost viseće košare. Ostavi im dovoljno prostora kako bi se mogli proširiti. Nakon nekoliko tjedana trebala bi početi primjećivati razliku i uživati u novom dijelu svojega cvijetnjaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SJ & M by Carla Askew (@succulentjoy)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @rileys_oasis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli greenman (@greenmangardens)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Neata Bear (@wild_flower_seven)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kokedama by Carla (@kokedamabycarla)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.