Eko 12. prosinca 2016.

Predstojeći puni mjesec 14. prosinca tjerat će nas u potragu za nečim novim

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Idući Puni Mjesec je u srijedu, 14. prosinca 2016., te pada u Margashirsha nakshatru – petu vedsku konstelaciju u znaku Bika.

  • Puni Mjesec u Margashirsha nakshatri pojačava nagon uma za svojim ispunjenjem. Nije bez razloga simbol ove nakshatre – jelen. Margashirsha nakshatra predstavlja tendenciju našeg uma ka konstantnom traženju nečeg novog. Ta energija, kada je iskorištena u Satva guni (čistoća), može nas dovesti bliže ka duhovnom razvoju. Ona nas dovodi do vrlo bitnih životnih pitanja (tko sam ja? odakle dolazim? koja je moja svrha?), i budi u nama potrebu za istinom. Vrlo je dobra i za duhovna istraživanja, nova saznanja, te traženje odgovora u Izvoru kroz znanost meditacije.
  • No, kada je ova energija iskorištena u Rađas guni (strast), može nas dovesti do pretjeranih briga i gubitka vremena na destruktivno razmišljanje. Može nas dovesti i do potrage za ispunjenjem u materijalnom životu – što opet može biti iskorišteno na konstruktivan ili destruktivan način. Na taj dan osjetiti ćemo više strasti i želje za ispunjenjem naših materijalnih potreba. No, može nas dovesti do pretjerivanja u materijalnim užitcima, te bi se mogla probuditi i velika posesivnost unutar nas.
  • U Tamas guni, ova energija može biti posebno destruktivna – može dovesti do osjećaja izgubljenosti i bezvrijednosti u životu, te bi zbog toga mogli donijeti neke odluke zbog kojih ćemo zažaliti kasnije. Za vrijeme ove nakshatre, um može biti zasljepljen emocijama i željama, te nas odvesti dalje od istine. Zbog toga preporučujemo da ne donosiš nikakve bitne odluke na taj dan i par dana prije. Provedi ovo vrijeme u meditaciji i duhovnim učenjima uz želju za istinom. Svjesno vodi svoju energiju tako da izvučeš najviše dobrobiti iz tog dana. Ovaj dan će biti vrlo povoljan za sve vrste duhovnih praksi i učenja, no, moglo bi biti vrlo nezgodno sa svim ostalim aktivnostima, te donošenjem bitnih odluka. Piše na portalu Atma.hr

Pročitaj pravila mjesečeve dijete

Meditacija kojom ćeš u sebe utisnuti kozmički zvuk

Ako želiš iskoristiti snažnu energiju Punog Mjeseca u Margashirsha nakshatri na vrlo kontruktivan način iskusite OM Chanting. Meditacija se temelji na drevnoj Vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i pjevaju OM. Energija koju možeš osjetiti tijekom OM Chantinga je vrlo ugodna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je sudjelovao u tome. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi sudjelovala u OM Chantingu, i grupe su uvijek besplatne i otvorene za sve. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama). U srijedu OM Chanting grupe sastat će se u Splitu, Rijeci, Zagrebu, Zadru, Vukovaru i Krapini.

Informacije o održavanju grupa potraži na portalu Atma.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.