Eko Miss(ija) bez plastike 23. kolovoza 2019.

Pojavile su se slamke od tjestenine kao jestiva alternativa za plastične!

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Plastične slamke su loš ekološki izbor, izrađene su od plastike koja se ne raspada lako, a kako osam milijuna tona plastike završi u oceanu svake godine, svaka promjena je dobrodošla. To može biti ova verzija slamki od tjestenine.

Food & Wine piše kako postoji već nekoliko alternativa poput metalnih, papirnatih ili bambusovih, no ovo je jedinstvena jestiva verzija. 

Londonski Stroodles i The Amazing Pasta Straw sa sjedištem u Malibuu prodaju svoje verzije više od godinu dana. Slamke su u osnovi nekuhana ravna cjevasta tjestenina. No, ove tjestenina ima malo ljepši izgled od prosječnih rezanaca. Osnivač Stroodlesa Maxim Gelmann čak je spomenuo da ljudi mogu bubnjati s njima bez da se polome. Stroodles se pokušava probiti na tržište, dok se Amazing Pasta Straw, koju je osnovao Bob Morris, nalazi već u brojnim restoranima.

 | Author:

Oba proizvođača tvrde da su njihovi proizvodi bez okusa jer su napravljeni od pšenice i vode. Prema stranici Stroodles, slamke traju otprilike sat vremena prije nego što omekšaju, nakon čega se mogu kompostirati ili čak konzumirati

 | Author:

Slamke sadrže gluten, ali su veganske. Stroodles prodaje svoje slamke u Europi, a The Amazing Pasta Straw u Australiji, no postoji još tvrtki koje prodaju slične proizvode.

Možda te zanima... Mikroplastike ima u kiši, plastična vlakna padaju i s neba! Eko Možda te zanima... 4 dokumentarca o onečišćenju plastikom koji će ti otvoriti oči! Eko
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maria
      Maria

      Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zaht

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.