Eko Eko dom 11. veljače 2020.

Otkrivamo kako prati i sušiti osjetljive džempere?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osjetljive džempere najbolje je prati na ruke u hladnoj vodi. Preporučuje se pranje u hladnoj vodi s nježnim deterdžentom za čišćenje. Samo lagano protrljaj odjeću kako bi nestale mrlje. Položi ga na stalak za sušenje koji dopušta protok zraka.

Osjetljive tkanine i materijali često se unište prilikom pranja u perilici. Kemijske čistionice pritom mnogim nisu najbolja opcija, zbog cijene i nedostatka vremena. No, većina odjeće označenih za suho čišćenje može se očistiti kod kuće.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Preporučuje se pranje u hladnoj vodi s nježnim deterdžentom za čišćenje. Samo lagano protrljaj odjeću kako bi nestale mrlje. Posebno oprezan treba biti kod svile i jako osjetljivih materijala, a to znači da ne smiješ jako trljati jer bi to moglo uništiti tkaninu. Položi ga na stalak za sušenje koji dopušta protok zraka.

Džempere je dobro prati ručno u hladnoj vodi. Nježno ga ocijedi i objesi na mjestu s protokom zraka, ali ne na radijator. Možeš ih prati nakon tri do četiri nošenja, a najbolje je ispod nositi još jedan sloj odjeće, piše Well+Good.

Možda te zanima... Pet velikih pogrešaka koje radiš pri pranju grudnjaka Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.