Eko 25. srpnja 2009.

Organski ulošci štite od toksičnog šoka

Green_Ulosci
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koristeći organske higijenske uloške i tampone zaštititi ćeš svoje zdravlje, ojačati imunološki sustav i pomoći očuvanju šuma. Zdravakrava istražuje prednosti organskih higijenskih proizvoda za žene.

Ženski spolni organ najosjetljiviji je dio tijela i brže apsorbira toksične supstance u tijelo od bilo kojeg drugog dijela tijela. Najopasniji su ulošci napravljeni od umjetnih vlakana - tretirani velikim brojem kemikalija koje povećavaju moć upijanja, dokazano utječu na razvoj sindroma toksičnog šoka.

Upijajući menstruacijsku krv, upijaju i prirodne vaginalne tekućine pritom isušujući vaginu što stvara pogodno okruženje za ranjavanje stijenke maternice prilikom korištenja tampona. Plastika, umjetni apsorbenti, mirisi i ljepila uzrokuju i veliki broj zdravstvenih tegoba kao što su alergije, promjene mikrobiološke ravnoteže pa time i iritacije, upale, neugodne boli i svrbež.

Organski tamponi štite od hormonskih poremećaja

  • Organski ulošci i tamponi proizvedeni su od 100% čistog, prirodnog, organski uzgojenog pamuka koji ne sadrži herbicide, pesticide, umjetne dodatke, ljepila, dioksin i druga kemijska sredstva korištena pri uzgoju konvencionalnog pamuka.
  • U proizvodnji se ne koristi  klor koji u proizvodnom procesu potiče stvaranje dioksina, vrlo štetnog spoja koji se stvara u masnim stanicama tijela od samog rođenja, te potiče stvaranje karcinoma, hormonskih poremećaja, utječe na neplodnost, razvojne poremećaje kod dojenčadi i djece te slabi imunološki sustav.
  • Koristi se drvna masa iz kontroliranih izvora ( za svako drvo koje se posiječe posadi se jedno novo),  pa se tako osim zdravlja štiti i priroda.
  • Proizvodi su čak 95 do100% biorazgradivi (minimalno korištenje sintetskih dijelova), čime se smanjuje mogućnost iritacija i alergija.

Šećer čuva osjetljivu kožu od iritacija

Prve organske uloške na hrvatskom tržištu, one britanskog proizvođača Natracare, ponudila je Biovega 2002. godine. Natracare je prvi proizvođač koji koristi bioplastiku napravljenu od škroba te apsorbente na bazi šećera koji ne izazivaju alergijske reakcije.

Razliku u korištenju organskih uložaka prvo će osjetiti žene kojima uobičajeni ulošci zbog sintetskih sastojka koje sadrže izazivaju alergijske reakcije i iritacije. Posebno se preporučuje ženama s osjetljivom kožom. Natracare ženski higijenski proizvodi dobili su nagradu za najbolji organski proizvod 2004. godine po izboru glasova čitatelja internacionalnog časopisa 'Ode Magazine'. Proizvodi nisu izbjeljivani klorom i 95% su biorazgradivi.

Organske uloške i tampone možeš pronaći u bio& bio trgovinama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.