Eko 04. ožujka 2021.

Najslađi mješanci koje ćeš momentalno poželjeti odvesti kući

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira tražiš li najpametnije, najprivrženije ili najslađe pasmine pasa, ovi psi mješanci sigurno će ti ukrasti srce.

Slatke mješance rađaju dva čistokrvna roditelja. Na primjer, Bernedoodle ima jednog roditelja bernskog planinskog psa i jednog roditelja pudlicu. Rezultat dviju čistokrvnih pasmina ipak je uglavnom nepredvidljiv, tako štenad može naslijediti niz različitih karakteristika, uključujući veličinu, boju, dlaku, temperament i zdravlje. Čak i štenad u istom leglu mogu biti različita. Neko štene može povući gene od majke, dok drugo štene može imati uravnoteženije karakteristike oba roditelja. Međutim, neke su kombinacije predvidljivije kad su roditelji već slični izgledom i veličinom.

Možda te zanima... Proveli su deset sati u autu kako bi kujica uspjela sigurno okotiti svojih sedam beba Eko

Bernedoodle

Što dobijemo kada kombiniramo predanog bernskog planinskog psa s vrlo inteligentnom pudlicom koja je bila popularna u cirkuskim predstavama? Bernedoodle! I to s neodoljivo kovrčavim ili valovitim krznom, najčešće viđen u tri boje crno-smeđe-bijele ili crno-bijele ili crne i smeđe. Bernedoodle može biti težak samo četiri kilograma ili čak 40 kilograma, ovisno o veličini roditeljske pudle.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Poochon

Poznata i kao Bichpoo, ova slatka i pahuljasta pasmina mješavina je minijaturne pudlice i Bichon Frizea. Vjerovala ili ne, obje pasmine izvrsni su lovci u vodi i izuzetno su razigrani, umiljati i sretni psići. Psi mješanci sa sličnom roditeljskim genima, poput Poochona, ne pokazuju puno drastičnih razlika, pa ćeš vjerojatno dobiti glatku mješavinu obje pasmine umjesto šteneta s jakom izraženom osobinom samo jedne vrste.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Pomsky

Nema sumnje da si vidjela pse mješance koji dolaze od križanja roditelja drastično različitih veličina i pitaš se kako je to uopće moguće. Odgovor je umjetna oplodnja - barem u ovom hibridu sibirskog haskija i pomeranca. Rezultat je Pomsky, preslatko pseće biće s licem pomeranaca nalik lisici i maskom haskija. Zanimljivo je kako je nastali tip karakterna mješavina psa za maženje i atletski građenog psa, ali objema pasminama zajednička je njihova 'pričljiva' priroda. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Možda te zanima... Koliko sati dnevno spavaju psi i pripadnici kojih pasmina su najpospaniji? Eko

Porkie

Ovaj mali komadić tortice mješanac je jorkširskog terijera i pomeranca. Na ovom štenetu vidiš Yorkieja u trobojnoj dlaci i slatkoj pahuljastoj bradi. Geni pomeranca se vide u punijem, kockastom zaobljenom tijelu. Ako, misliš da je ovaj mješanac simpatičan, pričekaj dok ne vidiš preslatku mješavinu mopsa.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Chug

Ova slatka i šarmantna bombonica mješavina je mopsa i Chihuahua-e. Obje pasmine vole biti u središtu tvog svijeta, a s ovakvim izgledom pažnju zasigurno znaju dobro užicati. Ovo štene ima mekane, sklopljene uši i kratko, naborano lice mopsa, s velikim, okruglim očima i dugim tijelom čivave. Ima jako živahnu narav, a te nevine oči nisu toliko anđeoske kad ti trgaju jastuke na kauču dok si na poslu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Goldendoodle

Dame i gospodo, predstavljamo vam mistera simpatičnosti. Ponosni roditelji su zlatni retriver i pudlica. Inače, psi mješanaca koji imaju jednog roditelja pudlicu mogu se razlikovati ovisno o njezinoj veličini. Kovrčava dlaka je sva na pudlicu, a geni retrivera vidljivi su na široj njušci i okrugloj glavi i naravno, prijateljskim, ali dražesnim "štenećim očima" retrivera. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.