Eko 11. prosinca 2020.

Mačak skočio vlasnici u zagrljaj nakon 536 dana, koliko je bio izgubljen

Foto: Facebook/screnshoot 24 sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada su Mindy Criner i njezin suprug Luke prvi put udomili mačka iz regionalnog skloništa za životinje u Virginiji, bio je vrlo sramežljiv. Sjedio je po strani dok su se svi ostali mačići igrali, ali Criner je imala osjećaj da mu je samo potrebna obitelj koja će mu pružiti samopouzdanje.

Mačak i slubežnog imena Mačak (Cat) je bio smješten u svoj novi dom i zaljubljen u svakog člana nove obitelji. Kad su njegovi vlasnici dobili dijete i bebu je odmah zavolio i nikad nije bilo sumnje da je par donio pravi izbor riskirajući posvajanjem sramežljivog mačića. Mačak je stekao samopouzdanje nakon što se pridružio svojoj obitelji, a često je volio lutati svojim dvorištem i malo istraživati. Jednog dana, Criner ga je pozvala unutra, ali Mačka nigdje nije bilo.

Criner je odmah kontaktirala ženu koja vodi Facebook stranicu Izgubljeni i pronađeni kućni ljubimci - Hampton Roads, VA, kako bi joj pomogli proširiti vijest, a zatim su ona i njen suprug učinili sve što su mogli kako bi Mačka doveli kući. Stavili su u dvorište kutiju za smeće i hranu u nadi da će ga poznati mirisi dovesti kući. Po cijelom susjedstvu izlijepili su bezbroj plakata. Svake su noći šetali po kvartu dozivajući njegovo ime, ali na kraju su počeli gubiti nadu.

 | Author:

"Tjedni su se pretvorili godinu, a pukotina u našim srcima postajala je sve veća", rekla je Criner. Zatim, 536. dana nakon što je Mačak nestao, Criner je dobila poziv za koji nikada nije mislila da će doći. Netko ga je pronašao.

Možda te zanima... Kad se vratila kući, mačka je oko vrata imala poruku Eko

"Mislila sam da to mora biti pogreška", rekla je Criner. Kad je Criner stigla u sklonište gdje su joj rekli da je Mačak, ispostavilo se da je Mačak završio u sklonišu nakon što ga je udario automobil. Prije toga je Mačka hranio jedan čovjek koji je mislio da je lutalica. Kad su se Mačak i Criner ponovno sreli bilo je kao da nije prošlo više od godinu dana.

 | Author:

"Sjela sam na trijem kako bi mi Mačk mogao lakše prići u slučaju da se boji, ali on se odmah požurio u moje krilo i počeo presti. Tad se pojavio i moj suprug, a Mačkovo predenje je postalo još glasnije. Osjetila sam kako mi ona "rupa" u srcu nestaje. Čom se vratio kući, Mačak je pozdravio druge krznene prijatelje i pronjuškao svoja omiljena mjesta i dugo se mazio s obitelji koja je presretna zbog njegovog povratka.

Možda te zanima... Prva mačka u Bijeloj kući nakon godina odsustva! Eko

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.