Eko 01. prosinca 2020.

Prva mačka u Bijeloj kući nakon godina odsustva!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čini se da će Bijela kuća u narednom razdoblju postati dom još jednog kućnog ljubimca - i to mačke - nakon više od 10 godina odsustva iz Bijele kuće.

Kada se kandidirao za predsjednika, Joseph R. Biden Jr. rekao je da je vrijeme da se kućni ljubimci vrate u Bijelu kuću. No, izgleda da će se redovima predsjedničkih ljubimaca ovog puta uz pse, pridružiti i mačka, nakon što Joe Biden preuzme dužnost.

Biden i njegova supruga Jill rekli su da će u Bijelu kuću dovesti i mačku zajedno sa svojim njemačkim ovčarima Champom i Majorom, otkrila je Jane Pauley iz "CBS Sunday Morning" u isječku objavljenom u petak. Jill Biden nagovijestila je da je maca i ranije bila u planu. U intervjuu za Fox 5 iz Washingtona, DC, početkom ovog mjeseca, priznala je da bi "voljela dobiti mačku". "Volim imati životinje oko kuće", kazala je. Ime i pasmina mačke još nisu poznati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Biden (@joebiden)

 Dva psa i mačka za Bidenova mandata, vratit će tradiciju predsjednika koji drže kućne ljubimce u Bijeloj kući. Predsjednik Donald Trump bio je prvi predsjednik u mnogo godina koji nije imao niti jednog ljubimca.

Prije Trumpa, Bo i Sunny Obama imali su dva portugalska vodena psa. Obitelj Georgea W. Busha imala je tri psa i mačku: dva škotska terijera, Barney i Miss Beazley; engleskog proljetnog španijela imena Spot Fetcher; i crnu mačku po imenu India "Willie" Bush. I prije toga, predsjednik Bill Clinton je dijelio Bijelu kuću sa poznatom crno-bijelom mačkom po imenu Socks, lutalicom koja je uskočila u naručje njegove kćeri Chelsea Clinton u Arkansasu. Socks se kasnije pridružio i Labrador poi menu Buddy. Iako se njih dvoje očito uopće nisu slagali, postali su tema knjige za djecu tadašnje prve dame Hillary Clinton iz 1998.

Nadajmo se da će Bidenovi ljubimci imati više sreće u stvaranju prijateljstva!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.